QUIZ: To er fint, fler er sosialt. Onsdag 18. oktober blir det quizkveld for de over 60 år på Vertshuset v/E6. Det er tenkt tre quizkvelder før jul. Foto: Dreamstime.

Quiz for de over 60

BIRI: Quiz er en populær beskjeftigelse for alle aldre. På Gjøvik har man suksess med quiz for de over 60, satt i gang av Friskliv senior i Gjøvik kommune.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Nå skal dette også prøves ut på biringene. – På Hovdetun har nå ildsjeler tatt over prosjektet, og har quiz for 60+ en gang i måneden, sier Siv Lykken, som er ansvarlig for dette hos Friskliv senior i kommunen. Det kommer mellom 40 og 50 quizzere hver gang, hevder hun. – I utgangspunktet var det noen karer som lurte på om vi kunne hjelpe dem med å dra i gang dette.

På Vertshuset ved E6
Nå håper hun at biringer som har passert 60 år vil ta vel i mot dette tilbudet som starter onsdag 18. oktober på Vertshuset ved E6. – Der har vi helt gratis fått låne andre etasje med plass til 70 stykker, sier Lykken videre, – vi serverer kaffe og noe å bite i. Så får vi se om man må betale kaffe selv etterhvert. Selve quizkvelden vil uansett være gratis, lover hun.

Folkelige spørsmål
– Alt er gratis og er tenkt som et lavterskeltilbud, og de fleste med noenlunde grei allmennkunnskap burde klare seg bra, mener hun. Quizmaster er Trond Pettersen, – han har også tidligere vært quizmaster på nevnte Hovdetun, informerer Lykken, – og han lover folkelige spørsmål.

Maks seks på laget
Det hele tar et par timer, først med et par runder quiz, så kaffekos før man avslutter med flere runder quiz. Vinneren får heder og applaus, utover det er det ingen premiering blir vi fortalt. – Men alle som kommer er jo vinnere, smiler Lykken, – man får jo mye godt ut av det sosialt. For ingen skal sitte alene, alle som kommer får et lag de kan sitte sammen med. Man kan også selv bestemme hvilket lag man vil være en del av. – Noen vil sikkert komme som et lag også, tror hun, – og det er selvsagt helt OK. Og skulle man lure med en eller annen under 60 år, lover hun at det sikkert går greit. – Man må ikke lyve på alderen hos oss, ler hun. Hun understreker at det skal være maks seks stykker pr. lag.

Møt opp
Så langt er det satt opp tre quizkvelder, onsdag 18. oktober, onsdag 22. november og onsdag 13. desember. Alle Quizkveldene starter klokken 18.00. – Det er ingen påmelding, det er bare å møte opp, sier Lykken, som håper at det etterhvert vil melde seg flere quizmastere etterhvert. Og kanskje også noen som har lyst til å organisere dette videre. – Fram til jul er Trond Pettersen quizmaster og vi i Friskliv senior arrangører, sier Siv Lykken og oppfordrer de godt voksne i hele Biribygda til å møte opp. – Husk at læringsmusklene også må trenes og vedlikeholdes, avslutter hun.

Er det noe du lurer på:

Kontakt

Friskliv Senior i Gjøvik kommune. Telefon 95 91 73 85 / 95 91 38 85
E-post: frisklivsenior@gjovik.kommune.no