RIVEGJENG: Disse var med på å rive den gamle tribunen torsdag, fra venstre Torfinn Austad, Roy Drilen, Ole Jørgen Kristiansen, Bjørn Hauglien og Magnar Linnerud. Hendrik Jan ten Bolscher var på legesenteret da bildet ble tatt.

Tribunen rives, nytt lagerbygg planlegges

BIRI: Nå er den 80 år gamle tribunen på Biri stadion historie. Torsdagsklubben rev det aller meste på en dag. Selvsagt på en torsdag. Og ny tribune og lagerbygg planlegges.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Tribunen som nå er revet har stått på gressbanen siden slutten av 80-tallet. Ingen i Biri IL husker akkurat når den ble satt opp. Før tribunen kom til Biri, sto den først på Drammen travbane, satt opp av Drammen Port og Gjerdefabrikk. Så sies det at den havnet på Gjøvik og Vikodden travbane i 1977 før den etter rundt 10 års tid havnet på Biri.

Biri og HamKam
– Nå begynte den å råtne, både bjelker og planker, sier Magnar Linnerud som sammen med rivelaget i Torsdagsklubben sørget for å få fjernet tribunen, – dessuten begynte både jern og blikk å bli rimelig rustete og råttent det også.

Den gang, på slutten av 80-tallet, var det visstnok kun Biri og Briskeby stadion på Hamar som hadde tribune med tak over, blir vi fortalt av de som husker sånn.

NYTT LAGERBYGG: Sånn er det nye lagerbygget med tribune, kiosk og speakerbu tenkt. Illustrasjon: Green Advisers AS

Nytt bygg
Biri IL ser alltid fremover, og Linnerud & Co har planer klare for en ny tribune, eller rettere sagt et nytt bygg. – Vi trenger sårt mer lagerplass, sier Linnerud, – planen er derfor å sette opp et lagerbygg med tribune i forkant. Den skal stå omtrent der hvor den gamle tribunen sto, men lenger frem mot kunstgressbanen. Et bygg som både skal være lager, tribune med tak over og også med kiosk og speakerbu. – Vi tenker en tribune med kapasitet til et par hundre publikummere, tilføyer han. Byggeplanene skal behandles kommunalt ganske snart.

BORTE: Plutselig er tribunen ved gressbanen borte.

Koster penger
– Målet er å sende inn en spillemiddelsøknad senest neste år, mulig vi klarer det i år også, håper Linnerud, – utfordringer er at vi må finansiere opp egenkapitalen, og den har vi ikke pr. i dag. Biri IL håper å ha et detaljert kostnadsoverslag på tribunen i løpet av høsten, de har også tatt på seg en større dugnad på planteskolen i høst/vinter der inntektene vil gå til dette formålet. – Så langt har vi satt av 400.000, men vi trenger jo mye, mye mer, innrømmer Linnerud, – selv om vi får spillemidler må det nok mer til. Det vil koste både penger og dugnad dette.

Måtte sy noen sting
Dugnad er noe man er kjent med i Biri, og blant de ivrigste er Torsdagsklubben. Da biri.no stakk innom, var fem mann i full aktivitet med både å rive og brenne opp gammel plank. -Egentlig var vi seks stykker som startet, sier karene, – men en av oss måtte kjøres til legesenteret her i Biri. Han fikk noe metall i ansiktet og måtte sy noen sting. Vi regner med å se ham her snart igjen, smiler de, – han var bestemt på å komme tilbake i dag.

Når det nye bygget vil stå klart er ikke Linnerud sikker på, men kjenner vi framdriften i Biri IL rett er man sikkert i god gang i løpet av neste år.