SELGES: Biristrand skole ble lagt ut for salg for en ukes tid siden, så langt har ingen konkrete bud kommet inn. Foto: Innlandet Næringsmegling AS.

Biristrand skole lagt ut for salg

BIRISTRAND: Med seks mål tomt og en prisantydning på to og en halv million kroner er Biristrand skole nå lagt ut for salg. Dett skjedde for en uke siden. Så langt har ingen bud kommet inn.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Dette forteller Morten Normann i Gjøvik kommune. Han er kommunens ansvarlige for salget. – En del interessenter har det vært, tilføyer han, – men så langt ingen konkrete bud.

Han forventer heller ikke at dette vil gå fort, – med denne type eiendom vil det nok ta sin tid før salg er gjort. Utover det tør jeg ikke å ha noen formening om verken type kjøper eller hvor salgsprisen vil ende, sier han.

Tomten er altså på seks mål, og bygningsmassens bruksareal er satt til 1160 kvm, bruttoarealet til 1276 kvm. Skolen er, som mange vet, bygget i 1893, med en forholdsvis stor renovering i 1977. – Siden har jo bygget blitt pusset opp og oppgradert gjennom årene, hevder Normann og føyer til at dette er eiendom sentralt beliggende mellom de tre mjøsbyene. – Tomten som medfølger er et naturlig areal rundt hele skolen. Tidligere har et større areal inkludert fotballbane og akebakke på oversiden vært en del av tomten. Tomten er under fradeling og vil bli 6 mål stor, fortsetter Normann, – det vil si at nevnte fotballbane og akebakke fortsatt vil høre kommunen til.

Dette vil så bli lånt ut til de som drifter akebakken, så langt biri.no erfarer. Hvordan de løser eventuelle toalettforhold er opp til driverne av akebakken å finne en løsning på. – Men naboeiendommen i sørøst har, og skal ha, vegrett over eiendommen, forsikrer Morten Normann. Det er Innlandet Næringsmegling AS som formidler salget.