BLIR VARAORDFØRER: Torvild Sveen (Sp) blir varaordfører i Gjøvik kommune. Arkivfoto.

Torvild blir varaordfører

GJØVIK: Anne Bjertnæs fra Høyre blir Gjøviks nye ordfører. Torvild Sveen (Sp) blir dermed varaordfører i kommende fireårsperiode.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Det er Oppland Arbeiderblad (OA) som melder dette på sin nettside. Dette er et resultat av de forhandlingene som har pågått siden kommune- og fylkestingvalget den 11. september.

ORDFØRER: Anne Bjertnæs fra Høyre er Gjøviks nye ordfører. Foto: Høyre.

Torvild Sveen blir i tillegg til rollen som varaordfører, også leder for utvalg for helse, velferd og mestring, skriver OA. Videre skriver avisen at dette er et historisk øyeblikk for Gjøvik, i og med at Anne Bjertnæs blir kommunens aller første kvinnelige ordfører.

– Jeg har blitt oppriktig glad i deg Torvild, som kollega og venn, siterer OA Anne Bjertnæs fra pressekonferansen i ettermiddag, – jeg er veldig takknemlig for at vi har fått muligheten til å fortsette samarbeidet.

Torvild Sveen på sin side er på ingen måte sur og bitter for at han ikke fikk forlenget ordførervervet. – For hver dag vi sitter og surver, er det annen kommune som tar Gjøvik plass. Det kan vi ikke tillate, det er mye vi skal utrette, sa altså Sveen i følge OA.

Les saken på OA her. 

Biri.no håper å komme tilbake til intervjuer med både Torvild Sveen og Senterpartiets biringer i kommunestyret, Arbeiderpartiets to representanter er det også planlagt intervjuer med. Følg med på biri.no.