FULLT HUS: Under julemarkedet i fjor sydet det av kjøpere og selgere på Strandheim.

Vil gjenta suksessen

BIRISTRAND: I fjor var det fullt hus, både med utstillere og publikum fra fjern og nær. Det håper de det skal bli i år også. Julemarkedskomiteen på Strandheim er i gang med å forberede årets julemesse.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Pådriver i år, som i fjor, er Maria Håheim Bakken fra Strandheims festkomite. Med seg har hun fått Tine Flyødegård fra samme komite, i tillegg til Ingfrid Hellerud og Ona Elisabeth Steinstad fra Biristrand Sanitetsforening. – I år har vi alliert oss med sanitetsforeningen, sier Håheim Bakken, – de skal være med å servere kaffe og kaker og sørge for at folk som kommer har det bra i kafeen.

JULEMARKEDSKOMITEEN: I år har Strandheims festkomite fått med seg Biristrand Sanitetsforening som medarrangør. Fra venstre Maria Håheim Bakken med lille Astrid Sofie på fanget, Ona Elisabeth Steinstad og Tine Flyødegård. Bak står Ingfrid Hellerud.

Julegrantenning
Årets julemarked blir søndag 3. desember. – Det hele starter klokken 12 og varer fram til klokken 16, blir vi fortalt. Den tradisjonelle julegrantenningen på Strandheim vil også skje denne dagen. – Det blir fra klokken 16, sier Hellerud og Steinstad,- tenningen er som vanlig Biristrand Sanitetsforening sitt ansvar, vi tenner treet og serverer gløgg og pepperkaker.

Ønsker utstillere
Som nevnt var det fullt av utstillere i fjor og komiteen håper på like mange i fjor. – Det er litt av grunnen til at vi går ut så tidlig, påpeker Håheim Bakken, – vi ønsker å gi potensielle utstillere god tid å bestemme seg.

Hun understreker at dette er lavterskeltilbud, og at et utstiller/salgsbord bare koster 100 kroner. – Men meld deg gjerne på allerede i dag, smiler hun, – siste frist er 25. november. Da må vi ha alt på plass. Send en tekstmelding til telefon 951 41 558, oppfordrer hun, – og blir det fullt oppe, så bruker vi også kjelleretasjen her på Strandheim.

Lions?
Det eneste hun savnet i fjor, var flere utstillere og selgere som sto ute og solgte fra biler og hengere. – Det hadde vært stas og fått noen flere i år, innrømmer Maria Håheim Bakken avslutningsvis, – kanskje Lionsklubben kan selge kornband og strøsand? Uansett så blir dette et flott arrangement, man kan finne fine julegaver her, og ikke minst treffe andre folk fra bygda.

Siste: Det er nå bekreftet at Lions Club Innlandet vil tilby både julenek og strøsand under årets julemesse på Strandheim!