FORNØYDE: Fagarbeidere og lærere ved SFO Skrinnhagen er veldige fornøyde med den nye barneskolen.

Den nye barneskolen: – Som natt og dag

BIRI: Torsdag denne uken fikk både SFO-ansatte og lærere ved Skrinnhagen skole omvisning på den nye barneskolen. At de var særdeles fornøyde er mildt sagt en underdrivelse.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– 15. november vil skolebygget bli overdratt til Gjøvik kommune, sier Kjetil Ulset, som er prosjektleder for byggingen og bygget, – alt er i rute, påpeker han. Sammen med Merethe Hveem fra Biri Bygdelab skulle de vise både SFO-ansatte og lærere ved Skrinnhagen rundt i den snart ferdigbygde skolen. Biri.no ble med første pulje, SFO-gjengen, på deres runde.

– Vann og avløp og en del utearbeider gjenstår enda, fortsatte Ulset, – og alt er jo heller ikke ferdig innvendig, men det meste vil være på plass innen overdragelsesdagen, lovte han. – Utenom uteanleggene såsom sykkelbanen og grøntanleggene. Der vil det nok ikke bli gjort noe før telen har gått til våren. Da skal det såes og legges asfalt blant annet. Men hadde mente at på sensommeren 2024 ville dette ha grodd seg til og være ferdig planert og klart for bruk.

OMVISERE: Kjetil Ulset fra Gjøvik kommune viste torsdag fram den nye barneskolen. Med seg hadde han Merethe Hveem fra Biri Bygdelab.

La det være sagt med en gang, det har blitt et fantastisk flott skolebygg. – Jeg er klar til å flytte inn selv jeg, smilte en tydelig stolt prosjektleder. Ulset kunne videre fortelle at alle klasserommene vil få både moderne lydutstyr, mikrofoner og 55 tommers store, interaktive skjermer. – Dette er bra for hørselshemmede elever, mente Ulset, – og ikke minst for miljøet i klassen.

KUNST: Her skal Kunst og Håndverk holde til.

Til hvert klasserom er det tilhørende møterom med 86 tommers skjermer og kameraer for digitale fjernmøter. Hvert klassetrinn får to klasserom hver og fire møterom.

– Musikkrommet vil bestå av et stort, lydisolert øvingslokale samt et mindre rom med mulighet for miksebord og opptak, hvis skolen ledelse ønsker det, sa Ulset. Også det er lydisolert.  Så har vi store lokaler til kunst og håndverk, her er tanken at også ungdomsskolen skal benytte lokalene.

TO ROM: Hvert klassetrinn får to rom av dette slaget.

Lærerkontoret får også et egne møterom, skolekjøkkenet får store, romslige lokaler med det meste av nødvendig utstyr, dette skal også deles med ungdomsskolen ble vi fortalt.

Storsalen er bygd opp som et amfi med plass til alle skolens elever, og med muligheter for sitteplasser og myldreområde nede ved gulvet. – Dette vil nok bli en sentral plass for både elever og lærere, ble det hevdet.

Fagarbeiderne og lærlingene fra SFO var selvsagt veldig spent på deres område, der hvor de og elevene skulle oppholde seg. Man kan trygt si at de ikke ble skuffet, hverken over kjøkkenet eller oppholdsrommene. – Dette blir som natt og dag, mente de. – Vi gleder oss veldig til å flytte hit på nyåret. Her er det romslig og fint og dimensjonert for 160 elever. Dette er noe helt annet enn de trange lokalene vi har i dag.

AMFI: Storsalen er et amfi med plass til 400 elever

SKOLEKJØKKEN: Stort og moderne.

SFO OMRÅDET: Her kan opptil 160 elever boltre seg

SFO KJØKKENET: Stort og praktisk.

MUSIKK: Musikkrommene.

LÆRERE: Her skal lærerne ha kontor.

LYD: Hvert klassrom har lydutstyr , mikrofoner og høyttalere.