VAKTMESTERNE: Knut Arild Nordhagen og Odin Strandengen bevilger seg en pust i bakken etter en travel innspurt med å få kloakken til å fungere til åpningen etter flommen. – Det blir i morgen, fredag, lover Nordhagen.

Travbanen åpner igjen etter flommen

BIRI: Biri travbane har vært stengt helt siden 10. august. Da brisket Mjøsa seg såpass at vannet fosset inn ved stallområdet. Grunnvannet steg også og la seg over både bane og parkeringsplass. Etter mye jobb åpnes travbanen igjen i morgen, fredag.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Heldigvis fikk vi unna storhelgen med Mjøsmarkedet, sier vaktmestrene Knut Arild Nordhagen og Odin Strandengen. – Men vi har mistet fire løpsdager i forbindelse med flommen og uværet «Hans», samtidig som både pizzarestauranten og spilleriet har måttet holde steng på grunn av sanitærforholdene og stengt parkeringsplass.

– Nå er i hvert fall kloakken i orden, sier vaktmestrene, – vi fikk ikke startet med å fikse kloakken før vannet hadde trukket seg tilbake. De lover at ingen kloakk har rent ut i Mjøsa, grunnen til nedstengingen var frykten for at kloakken skulle slå opp i byggene.

– Takket være lokale bedrifter som Intec Pumper og Mjøselektro har vi nå kommet såpass langt at kloakkproblemet ble løst i dag (torsdag ettermiddag, red.anm.), sier Nordhagen som sammen med resten av arbeidsgjengen nyter sin velfortjente pizza etter en lang arbeidsdag.

DRONE 1: Dronefoto over løpsbanen på Biri Travbane en augustdag i 2023. Foto: Odin Strandengen.

Åpner i morgen
Både Spilleriet Biri Trav og Kokkens Beste Pizza åpner dørene klokken 12.00 i morgen, – da er det fullt kjør igjen heldigvis, sier Atle Dahl Ringvold hos Kokkens Beste pizza. – Og vi lover å spandere kaffe og kaker på de som besøker oss i morgen, sier de hos Spilleriet Biri Trav. Også hotellet åpner dørene igjen nå når sanitærproblemet er løst.

Rideskolen åpner kommende mandag
Hos Innlandet Rideskole har det også vært stengt, – vannet sto jo 25 cm opp på veggene i stallene våre, sier Strandengen, – det er mange som nå ser fram til at rideskolen og arenaen åpner igjen. Og hestene har blitt plassert rundt i forskjellige staller og beiter, nå er de fleste på plass igjen. – Rideskolen åpner kommende mandag, blir vi fortalt og forsikres om at stallene, bygg og annet løsøre er vasket og desinfisert flere ganger. – Mjøsa var jo ikke akkurat rein, den var jo full av kloakk fra Gausdal og dalen, forklarer Strandengen.

Travløp blir neste helg. – Da er det nok en storhelg på gang med hingstutstilling på fredag, V75 løp på lørdag og lokale løp på søndag.

DRONE 2: Og sånn så det ut på parkeringplassen samme dag. Foto: Odin Strandengen.

Byggeplass
Begge vaktmestrene er glade for å være i gang igjen. – Mye gjenstår riktignok, dette vil nok bære noe preg av å være en byggeplass i to-tre måneder framover, sier Nordhagen som håper at publikum og besøkende vil være forståelsesfulle. – Det har de i hvert fall vært fram til nå, roser han. – Heisene vil nok stå en stund til, også heismontørene har det travelt om dagen.

Hvor mye dette vil koste og hvor mye Biri Trav har tapt av omsetning er det, så langt biri.no erfarer, ingen som har oversikt over enda, heller ikke hvor mye av tapet som vil dekkes over forsikringen. – Men at vi må ta mye av kostnadene selv er jeg sikker på, avslutter Knut Arild Nordhagen.

FORNØYD: Atle Dahl Ringvold hos Kokkens Beste Pizza er fornøyd med at endelig kan åpne igjen. – endelig pizzatid igjen, smiler han.