PASTELL: Eva Laila Hilsen foran noen av sine arbeider i pastell/akryl, alle en del av Livets Spill.

Ny utstilling på Fjordheim

BIRI: – Spill er en stor inspirasjon for meg, sier kunstneren Eva Laila Hilsen, som lørdag åpnet utstilling på Galleri Fjordheim med tittelen Livets Spill. Utstillingen handler om samspill mellom mennesker, tilfeldigheter og objekter fra forskjellig spill hvor terningen har fått en betydelig rolle.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Eva Laila Hilsen er fra Valdres og bor og jobber på Fagernes. Hun er utdannet fra Statens kunstakademi og har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland. Dessuten er hun innkjøpt av både offentlige og private samlinger og har også hatt en rekke offentlige utsmykningsoppdrag. Det er en fetert kunstner som besøker Fjordheim.

Huset
– På denne utstillingen er det både malerier, pastelltegninger, grafikk og små og store skulpturer, da gjerne i tre, sier hun. – Grafikken min er gjerne linotrykk, de gir ofte et sterkt, svarthvitt uttrykk, utdyper hun. Videre forklarer hun at variasjoner i formater er noe hun liker godt, – det gir meg som kunstner en rekke utfordringer å jobbe med.

Huset er også et motiv hun bruker ofte og som er et gjentagende motiv i arbeidene hennes. – Huset er en ypperlig metafor på livet, på deg og meg, mener Hilsen.

TERNING: – Terningen har alltid vært et sterkt symbol for meg, sier Eva Laila Hilsen, her ser vi deler av skulpturen Terning på Sokkel, som er hele 140 cm høy og laget bjørkefiner.

Terningen
Åpningen lørdag ble etterhvert godt besøkt, en fornøyd kunstner kunne konstatere at livets spill engasjerte. – Så handler også denne utstillingen om mennesker i mellom, samspill, tilfeldigheter og alt det som har med oss å gjøre, kunne en engasjert kunstner fortelle, – terninger, sjakkmønstret og brikker er symboler som jeg bruker for å symbolisere denne reisen vi mennesker foretar oss gjennom livet. – Terningen er et stort og mystisk, ja nærmest mytisk, element som avgjør om vi vinner eller taper, smiler hun og referer til sin barndoms spill og hennes fascinasjon av både dominobrikker og terningens kraft i spill som for eksempel Ludo, Yatzy og Monopol.

Utstillingen henger til 17. september, og neste lørdag, 26. august er nye kunstnere på plass på Fjordheim, da åpner utstillinger med Hagbart Solløs, som viser malerier og skulpturer, samt en tekstilutstilling med 15 forskjellige kunstnere. Temaet er farger og tekstur, med skjerf og sjal i sentrum. Også disse utstillingene henger til 17. september.