STOLT: Leder av Biri IL, Magnar Linnerud, legger ikke skjul på at han er stolt over at Biri IL er gjeldfrie og har et par millioner kroner på bok.

– Ikke noe tull i Biri IL!

BIRI: Biri Flerbrukshall sto ferdig i 2018. Totalbudsjettet for hallen var 24,9 millioner kroner + mva. Av dette skulle Biri IL stå for en drøy tredjedel, resten kom fra kommune og tippemidler.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Vi hadde et hårete mål om å samle inn 4,6 millioner kroner i kontanter, forteller leder av Biri IL, Magnar Linnerud. – Samtidig som vi verdsatte dugnadsinnsats til 1.6 millioner. Det skulle da dekke idrettslagets bidrag på 6.2 millioner kroner.

Nå kan han fornøyd melde at hallen er helt nedbetalt, – jeg tror jammen vi har 3000 kroner ekstra også jeg, smiler han.

– Dette sier mye om dugnadsånden og givergleden i Biri, skryter Linnerud av sine sambygdinger, – for samtidig har det også foregått en orgelinnsamling i bygda som også har gitt gode resultater. Han mener det sier mye om bygda og samholdet.

Mange givere
Pengene som er samlet inn er summen av mange givere, blir vi fortalt, – det har vært over 400 bidragsytere, blant annet har andre lag og foreninger gitt tilsammen 200.000 kroner, sier han. – Våre sponsorer, totalt 25 av dem, har gitt hele 1.6 millioner kroner, ortsetter Linnerud, hvor Toten Sparebank og Gjensidigestiftelsen som de største. Dugnadsarbeidet ble som planlagt, med tjenester verdt 1.6 millioner kroner. Levert av fagfolk i alle ledd, påpeker Linnerud, – med gratis byggeledelse fra Sylliåsen. Videre forteller Linnerud at det også har vært inntektsbringende dugnader fra flere grupper, som har gitt inntekter på en halv million kroner, fra privatpersoner har det kommet gaver og kontantbeløp, alt fra hundrelappen til flere tusen kroner, noe som totalt ga 1.6 millioner kroner. Det har kommet inn 770.000 kroner fra 5000 klubben, hvor hele 155 personer og bedrifter var givere. – Så brukte vi opp alle avsatte midler og fond til en verdi av 700.000 kroner.

Penger på bok
– Et årsmøtevedtak 2018 ga oss mulighet til å låne hele 4 millioner kroner, forteller Linnerud videre, – de pengene lånte vi aldri, sier han stolt, – takket være en tålmodig kommune og andre kreditorer. Vi har betalt ettersom pengene kom inn.

Og nå er alt hva Biri IL har av anlegg nedbetalt, det seg være kunstgressbanen, nærmiljøanlegget på Myrvang, lysløypa, frisbeebanen og altså nå flerbrukshallen. – Nå kan vi bruke pengene på drift og vedlikehold, sier en særdeles fornøyd klubbleder. – Til glede for klubbens medlemmer og hele Biris befolkning, hallen er jo full og utleid hver eneste kveld, til og med i helgene. Om ikke dette er nok, Biri IL har også over 2 millioner kroner på bok.

– Dette gir oss muligheter til å være framoverlent og ha midler til de utfordringene vi vet kommer de neste årene, avslutter Magnar Linnerud, – det er ikke noe tull her i Biri IL.