HJELPERE: Disse frivillige hadde ansvar for mat, kos og aktiviteter: Fra venstre bak: Solfrid Engen Kjørstad og Sarah Simensen Engen. Fra venstre foran: Cecilie Kristiansen, Malin Ødegård og Thea Viberg.

Juba Redalen ved Mjøsa

BIRISTRAND: Med 165 barn og ungdom i alderen 6-14 år har det en hel uke vært et yrende liv ved Mjøsa og Strandenga på Biristrand. Det er Juba Redalen som har hatt sommerleir med en mengde aktiviteter.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Juba er en junior- og barneorganisasjon tilknyttet IOGT og Det Norske Totalavholdsselskapet (DNT). Juba Redalen er en del av denne organisasjonen, og har vel 90 medlemmer fra Redalen, Biri og Biristrand. Nå har organisasjonen flere lokale avdelinger spredd rundt i landet. – Her på Strandenga er det barn og unge fra Trondheim i nord til Arendal i sør, forteller Solfrid Engen Kjørstad, som er med som lokal arrangør. – Leirsjefen er Katrine Engen, blir vi fortalt, – men på grunn av sykdom blant et par av barna har hun vært oppe i hele natt. Engen sov da biri.no var innom. – Med de syke barna gikk det veldig bra, forsikrer Kjørstad.

AKTIVITETER: Det var mange aktiviteter barna kunne fylle dagen med.

Hunderfossen
Alle barna har ligget i telt og et svært område var fylt med telt i alle fasonger, og rundt teltet yrte det av liv fra barn og unge, i tillegg til en mengde gode hjelpere i alle aldre, både ungdommer og godt voksne, de fleste fra Juba Redalen. 

– Dagene har blitt fylt med en mengde aktiviteter, fortsetter Kjørstad, – vi har blant annet fylt opp tre busser og hatt en dag på Hunderfossen, middag og mat har blitt servert ute med mulighet for å spise inne under tak, med retter som barn flest liker. Andre fellesmåltider spises ute i hver landsby, som leiren har blitt delt inn i.

SCENE: Scenen og teltet var samlingspunktet på kveldene.

Lært køkultur
– Teltliv, leirbål, bading, kiosk, trimbingo, natursti, nye venner, gamle venner, Kjørstad ramser opp og mener at bedre liv kan ikke barn ha. Når hun så fortsetter med toving, primitiv matlaging, 3D-printing & VR, pil & bueskyting, baking og flåtebygging, skjønner vi at hun kan ha rett. – I tillegg til sirkus og teatergrupper, sier hun og peker på en stor scene som hver kveld har vært et samlingspunkt.

Dagene har startet med frokost kl. 08.30. – Barna har også lært seg å stå i kø, smiler Kjørstad, – for vi har hatt kafe og kiosk som hele tiden har vært umåtelig godt besøkt.

Ny møteplass?
Solfrid Engen Kjørstad understreker hvor fint alt har fungert, hun og de andre i Juba Redalen skryter av Strandenga som leirsted. – Vi har jo vært ekstremt heldige med været også, sier hun. Avslutningsvis sparker hun litt borti Gjøvik kommune: – Vi har Redalen skole som møteplass for våre ukentlige møter. Nå skal den legges ned. Det hadde jo vært fint om de kontaktet oss i Juba Redalen og foreslo et nytt sted hvor 90 barn og unge kan møtes.

TELTBY: Mange telt fylte Strandenga og området rundt en hel uke.