STOR TRAFIKK: Roy Løkken og Berit Onsrud er eiere og drivere av Furuodden camping. De har allerede stor trafikk, men venter enda mer når høysesongen straks starter.

Oppgraderer campingplassen

BIRISTRAND: – Dette har jeg sett fram til lenge, sier Berit Onsrud, som sammen med mannen Roy Løkken eier og driver Furuodden Camping. Med stor trafikk og 78 fastboende mener hun at nå var virkelig tiden inne for en oppgradering av campingplassen.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

For endelig har de nå fått bygd et helt nytt og moderne sanitæranlegg, et bygg på litt over 70 kvadratmeter som huser toaletter, dusjer og vaskerom. – Skulle vi gjør det, måtte vi gjør det nå, sier Onsrud, og er ikke i tvil om at tiden var inne. – Vi har allerede greit med trafikk dette året, og mere vil komme når høysesongen straks starter, da er det viktig at det sanitæranlegget er moderne og oppdatert, sier hun. 

NYTT SANITÆRANLEGGET: Det nye sanitæranlegget er på litt over 70 kvm. – Det var nå eller aldri, sier Berit Onsrud om byggingen og bygget, som er satt opp med moduler fra Moelven.

Lokale håndverkere
Bygget består av moduler fra Moelven, – rimelig kortreist hus, smiler Onsrud. Kortreist har hun også vært med bruk av håndverkere, – både rørlegger, snekker og elektriker er lokale folk, sier hun. Og mannen har gjort alt grunnarbeidet og fundamentet som modulene ble satt opp på.

– Likevel har det nok blitt mer kostbart enn antatt, sier Onsrud og antyder vel 2,5 million kroner totalt for anlegget, som ble høytidelig åpnet Sankthansaften. – Etterpå var det fest i vika vår, veldig trivelig med mange av de fastboende og noen turister, forteller Onsrud.

Snart høysesong
Furuodden camping har så langt i år hatt greit med trafikk, eierne er fornøyd så langt. Onsrud kan fortelle at det er mest tyskere og nederlendere som overnatter, – med nordmenn på en god tredjeplass. Storinnrykket venter hun ganske snart, – og da vil det gå i hundre et par måneder, hevder hun og legger til at de har fått mange gode ord for det nye sanitæranlegget. – Det var nok på tide å få det bygd, sier hun.

Ny E6
Berit Onsrud kunne godt tenke seg å utvide, rett sør for campingplassen ligger et stort jorde hun håper å få omregulert. – Samtidig venter vi på at den nye E6´en skal bygges, alt blir liksom satt på vent til de kommer i gang. Vi er ikke helt sikre på hva som vil skje, sukker Onsrud, – men ganske sikkert vil ikke selve plassen her bli berørt, innkjøringen vår vil nok bli flyttet litt lenger nord, ellers er det lovd flotte støyskjermer mot plassen.

– Så hvis Skibladner kunne legge om ruten sin til nærmere vestsiden, da hadde alt vært perfekt, avslutter hun, – turistene setter virkelig pris på den gamle hjuldamperen, det merker vi de få gangene den svinger innom denne siden av Mjøsa.

DELIKAT: Innvendig er sanitæranlegget holdt i delikate farger.