FORNØYDE BARN: – Kjempemorsomt, vi gleder oss alt til neste år, kunne Endre, William, Andrine, Mio, Emil, Jonathan, Bjørn Leon, Sondre og Mathias fortelle. – men nå har vi dårlig tid, vi skal rekke kamp! Så noe langt intervju med barna ble det ikke.

Populær fotballskole

BIRI: – Vi har hatt det kjempefint og veldig morsomt, sier barna som var med på årets fotballskole. For 25. året på rad ble Tine Fotballskole gjennomført på Biri, og idrettsparken krydde av glade barn og slitne, men blide frivillige og instruktører.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Noen av barna var nok også litt slitne. – Men det er mest på grunn av varmen, ble vi fortalt, – i dag er det bare fotballkamper, og det er det aller, aller morsomste, meddelte de barna biri.no snakket med. – Vi gleder oss veldig til neste år, ble det bestemt hevdet. For da vi var besøkte idrettsparken hadde barna allerede hatt fotballskole i tre dager og det nærmet seg avslutning for årets store happening.

MAT SKAL DE HA: Disse mødrene sørget for at 92 barn fikk i seg nok mat, frukt og drikke, fra venstre Vanessa Myrvang, Maria Westvang, Mette B. Lønstad, Ann Lene Gillerhaugen og Ann Kristin Pedersen.

Morten Strandengen er leder av Biri IL Fotball, og derfor ansvarlig for årets Tine Fotballskole sammen med Steffen de Wit. – Her har det vært 92 unger i tre dager, kunne han bekrefte, – det har vært litt av et kjør, men utrolig givende. Vi får vite at det i år deltok 20 flere barn enn året før, og at de to første dagene var det lek og lær med ball og annen instruksjon, tredje og siste dag fotballcup. – Vi må bare skryte av de flinke instruktørene våre, ungdom mellom 12 – 17 år. De har fått litt betalt for jobben og har vist seg å være både dyktige, hjelpsomme og ansvarsfulle, skryter han, – med såpass mange unger blir det mange som må hjelpe til, ikke minst på kjøkkenet. Vi serverer jo lunsj til 92 unger hver dag. I følge Strandengen er det rundt 30 ungdom og voksne som har vært i sving i tre dager.

PRIMUS MOTOR: Morten Strandengen er, sammen med Steffen de Wit, primus motor for gjennomføringen av Tine Fotballskole. Etter tre dager med fotballskole er han sliten, men fornøyd og lykkelig.

Strandengen selv har hatt ansvaret for fotballskolen siden 2013, og begynner å få en del erfaring i å gjennomføre et såpass stort arrangement. – Jeg er imponert over hvor stor interessen er i ei lita bygd som Biri, sier han. 

Nå skal det også fortelles at Biri IL har vært bevisste på at fotballskolen skal og bør være et lavterskeltilbud. – Vi er helt klart den rimeligste fotballskolen i Innlandet, hevder Strandengen, – med 350 kroner for tre dager er det nesten 1/5 av hva mange andre klubber tar. Men så er ikke dette ment å være en inntektskilde for klubben heller. Avslutningsvis bekrefter Morten Strandengen det barna selv sier, – de begynner å glede seg til fotballskolen rett etter nyttår, og i mars/april begynner de å mase fælt, smiler han.