LEDER: Per Harald Ramsrud er leder av Biri Pensjonistforening. Wenche Johannessen var Lions sin ansvarlige for at servering av mat og kaffe gikk etter planen under foreningens sommertreff på Strandenga.

Sommer for pensjonistforeningen

BIRISTRAND: – Vi må ikke reise langt for å få en fin sommertur, mener Per Harald Ramsrud. Han er inne i sitt andre år som leder av Biri Pensjonistforening, og sommerturen i år gikk til Strandenga på Biristrand.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

SPELLEMANN: Per Øversveen spilte både før og etter maten.

Pensjonistforeningen har i dag 130 medlemmer. – Av disse møtte hele 70 på årets sommertreff, det synes jeg er veldig bra, sier Ramsrud. – Vi har samarbeidet med Lionsklubben i Biri for å få dette til, et aldeles utmerket samarbeid, skryter han, – de har ordnet både med mat, underholdning og ikke minst denne perlen som Strandenga er.

Fått midler
Videre forteller han at Biri Pensjonistforening har fått 44.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen, – noen av de pengene brukes selvsagt her, resten skal brukes til underholdning og bevertning på våre ukentlige treff, lover Ramsrud. – Og kanskje også til høstturen vår. For pensjonistene i Biri drar på tur to ganger i året, en sommertur (i år altså på Strandenga) og en høsttur. – Nå blir det nok bare en dagstur, sier Ramsrud, – erfaringsmessig gruer våre medlemmer seg til å dra på overnattingsturer.

Overraskelse
Sommertreffet ble i hvert fall en suksess, det  ga alle biri.no snakket med et klar uttrykk for. Timene gikk fort, med musikk av Per Øversveen i Lions sin nybygde og overbygde uteplass, deretter en kraftig og god middag, fortsatt i følge pensjonistforeningens medlemmer. En middag med latter og taler, gode historier og takk til gjengen som sørget for at det hele foregikk smertefritt og greit. Selvsagt med en spesiell takk til kokk Robert Leulier. Så var det kaffe og kaker servert ute etterpå, loddtrekning ble det også, under hver tallerken ved middagsbordet lå det nemlig en loddseddel.

Før man kom til loddtrekning og kaffe, var det klart for dagens overraskelse, selveste Gudfrid åpenbarte seg foran uteplassen. Selvsagt med gode historier fra Stusslistugun høyt oppe i Gudbrandsdalen. Historier som gjorde stor lykke blant Biri Pensjonistforenings medlemmer, latteren satt løst og høyt, særlig blant karene.

STRANDENGA: Vesla Tømte er født og oppvokst på Strandenga.

DAGENS KOKK: Robert Leulier var dagens kokk og ble behørig takket, her sammen med Hildur Malme.

SJEFEN: Kjell Ødegårdsstuen hadde full kontroll på sommertreffet og at alt gikk som det skulle.

TAKKET : Eva Krageberg takket både for maten og de frivillige som – gjorde sommertreffet til så flott opplevelse.

GUDFRID: Bjørn Kleiven som Gudfrid ble et populært innslag blant Biris pensjonister.