TRAVEL: Tonje Rio Jørgensen er daglig leder på Sveastranda Camping. Hun forventer en travel sommer. Akkurat nå er hun mest opptatt av gjennomføringen av sankthanskvelden og et stort marked dagen etter.

Marked på Sveastranda Camping

REDALEN: Det har vært travle somre på Sveastranda Camping i Redalen de siste årene. Denne sommeren blir intet unntak, allerede kommende helg blir det både sankthansfeiring og stort marked. 

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Med sine 145 faste-, og like mange drop-in plasser, er Svestranda en forholdsvis stor campingplass. – Så har vi 35 hytter og to leiligheter i tillegg, kan daglig leder Tonje Rio Jørgensen fortelle. Hun er fra Voss og havnet på Sveastranda for to og et halvt år siden. – Jeg har familie på Gjøvik, da, smiler hun. – Nå driver jeg plassen for eierne, Ole Petter og Mette Sveen. Ikke har hun lang vei til jobben heller, hun bor i andre etasje på campingplassens servicebygg. – Dette trives jeg godt med, en fantastisk jobb, sier Jørgensen, men vil aller helst prate om hva som skjer på Sveastranda i sommer.

MARKED: En liten smakebit på hva man kan vente seg under årets marked på Sveastranda.

Sankthansfeiring
Fredag er det 23. juni og selveste sankthanskvelden, det vil selvsagt bli markert også på Sveastranda. – Her vil det bli musikk fra kl 20.00 på kvelden, lover Jørgensen, – bålet vil bli tent kl.21.30. Restauranten her, Malai, vil være åpen til midnatt. Vanligvis er den åpen hele sommeren fra kl.13.00 til 21.00, reklamerer hun og fortellere at det erfaringsmessig kryr av folk denne kvelden, aller mest faste og tilfeldige boere på plassen, men også mange fra Redalen og distriktet ellers. – Vi har jo både båthavn og gjestebrygge, lokker hun.

Marked
Dagen etter, lørdag 24. juni blir det stort marked med en mengde stands. Det starter kl. 12.00 og avsluttes kl. 16.00. – Da håper jeg at mange har fått gjort et godt kjøp og kost seg svært, sier Jørgensen, – vi skal i hvert fall gjøre vårt beste for at folk skal trives. Hun lokker med håndlagde ting, caravanutstilling fra Moelv Bil og Caravan, hudpleieprodukter fra Englegård og både proffe og mer enkle stands fra diverse utstillere. – Vi må jo vise fram denne fine plassen vår, sier hun, – det gjelder å skape aktiviteter. Det er andre året Sveastranda har dette markedet. – Vi håper det blir en tradisjon.

Videre utover sommeren vil det være trylleshow hver uke fire uker på rad, det tilbys minigolf, vanntrampoliner og båtutleie, som seg hør og bør ved Mjøsa. – Sup-brett, et slags padlebrett har vi også, vi har en egen rebusløype basert på Jørn Lier Horst sine bøker om Detektivbyrå nr.2. Og selvsagt en stor lekeplass med blant annet trampoline.

Flomsikret
Det kreves stadig forbedringer og oppdateringer med såpass stor bygningsmasse som det er på Sveastranda. Særlig sanitær og toalettanlegg må passes på. – Nå er vi kommet godt i gang med å oppdatere disse, sier Jørgensen, – toalettanleggene våre er nå nyrenoverte.

Om ikke det er nok, å ligge tett inntil en ganske uforutsigbar innsjø som Mjøsa har sin pris. – Men nå har vi fått flomsikret en del av de faste plassene her, og flere er på gang, sier Tonje Rio Jørgensen avslutningsvis, – vi har vært plaget av flom en del ganger. Ikke på vinteren da, smiler hun til slutt, – vi har jo åpent hele året.