ØNSKER VELKOMMEN: Gunn Elin Pettersen og Egil Hoffsbakken ønsker velkommen til årets Biridag førstkommende lørdag. – Det blir knallfint vær, lover de.

Biridagen med nyhet

BIRI: Med 33 utstillere så langt, er arrangørene av årets Biridag sikre på at folk vil kose seg også i år. Og med servering av mat, dans og musikk i tillegg håper de på at Biri sentrum skal syde av liv som det gjorde i fjor. De har også en liten nyhet å komme med.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com 

Gunn Elin Pettersen og Egil Hoffsbakken i Biri Næringsforum deler gjerne nyheten med biri.no. – For første gang skal vi kåre den beste standen, sier de, – og juryen er publikum. Alle som er med på å stemme, er med i trekningen av en bålpanne gitt av Coop Extra, lover de. Den beste standen får også litt mer enn bare heder og ære. – De får spekemat fra Biri Flatbrødbakeri, sier Pettersen, – så håper vi at dette etterhvert skal bli en årlig konkurranse som det blir stas å vinne.

Mat, musikk og dans
Årets Biridag er kommende lørdag, den 10. juni, og det er spådd flott vær. – Ta med deg parasoll og smør deg med solkrem med høy faktor, smiler Pettersen. – Det hele starter klokken 10.00 og vi regner med å være ferdige rundt klokken 15.00. 

33 utstillere er litt mindre enn i fjor, – men det er mulig å melde seg med stand enda, fortelles det, – siste frist har vi satt til kommende onsdag klokken 17.00.

I tillegg til stands blir det musikk med 5 om dagen, et lokalt band som mange vil huske fra fjorårets Biridag, Biri Bygdeungdomslag skal ha danseoppvisning, det blir salg av vårruller og melk og kjøttprodukter, spekemat og mye annet godt. Og selvsagt stiller Røde Kors, Biri Idrettslag, Lions og Sanitetsforening opp. – De har alltid stilt opp på Biridagen, hevder Pettersen.

Fest på Travbanen
Har du ikke rukket å spise før du tar turen til sentrum, kan hun berolige med at Biri Bondelag serverer en enkel frokost for de sultne. – Som arrangør har selvsagt Biri Næringsforum egen stand, reklamerer Pettersen, – vi presenterer hva vi driver med og våre tanker om Biris utvikling i tillegg til at vi har loddsalg med en mengde fine premier.

På kvelden blir det Biridagsfest med dans på Travbanen. Roy Martin spiller til dans, opplyses det, og arrangøren minner om at det er 18-årsgrense.

– Dette er det første arrangementet i regi av Biri Næringsforum, vi håper biringene går mann av huse for å gjøre dette til en flott og minnerik dag, avslutter Gunn Elin Pettersen og Egil Hoffsbakken.