ANNAS BLOMSTERATELIER: Anna Karin Narten ønsker velkommen til gårdsbutikk og Annas Blomsteratelier som åpner hjemme på Melby søndag 11. juni.

Blomsteratelier i Biri

BIRI: Høyt over Biri ligger gården Melby. Her har Anna Karin Narten bodd siden 2019 sammen med Hallvard Mehlum. Nå åpner hun blomsteratelier og gårdsutsalg. – Drømmen om å gjøre en hobby om til jobb oppfylles, sier hun.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Hvordan den svenske jenta fra Orust havnet som gårdskjerring på Biri får være en annen historie, men kort fortalt så kom hun til Norge i 1997, havnet etterhvert i Gjøvik kommune som barnehagestyrer, kjøpte seg hus på Honnefeltet etter å ha truffet Hallvard, solgte huset  og flyttet til Melby i 2019.

– Nå har jeg også sagt opp jobben som barnehagestyrer og vil følge drømmen min, sier hun. – Jeg har siden jeg var liten jente likt planter, natur og alt som gror, betror Anna Karin Narten oss, – drømmen har alltid vært å gjøre noe med blomster og planter.

Kundene er med
Hun mener å være heldig som har havnet på en gård i Biri, – her er det masse dyrkingsplass og fine lokasjoner for å drive et blomsteratelier, og ikke minst en mann som hjelper til med å legge ting til rette. Narten forteller at hun var litt interessert i å kjøpe blomsterbutikken i Biri, men fant ut at det var mer praktisk å etablere seg på gården. – Her har jeg nærhet til plantene også, sier hun, dessuten skal det bygges et drivhus på litt over 20 kvm. 

Samtidig har hun gjort en innkjøpsavtale med en av de store blomster- og plantegrossistene. – På den måten kan jeg skaffe det aller meste, sier hun, og legger til at hun satser på å levere til begravelser, bryllup og andre store begivenheter. – Altså kranser, buketter og dekorasjoner, presiserer hun. – Men selvfølgelig kan jeg lage andre ting også, her blir mye av veien til mens jeg går. Så er det jo kundenes ønsker som vil bestemme mye av utvalg og leveranser. – Samtidig kan jeg si at utkjøring til ønskede adresser er en selvfølge, smiler hun. – Mitt mål er å bruke lokale blomster og planter sammen med de innkjøpte planter, noe som vil gi alt et mer personlig og genuint uttrykk.

LOKALE BLOMSTER: Anna Karin Narten gleder seg til å tilby det som har grodd og vokst på Biri, blant annet tulipaner.

Åpner 11. juni
Annas Blomsteratelier som bedriften heter, åpner 11. juni. – Jeg vil også stå på Biridagen dagen før, reklamerer hun, – da er det bare å komme innom standen min. På gården vil hun bruke flere rom i uthuset, og har allerede innredet og montert et kjølelager. Alt av produksjonsutstyr er også på plass til åpningsdagen. – Jeg vil ha åpent torsdag, fredag, lørdag og søndag, lover hun, – fra 17-19 på torsdager og fredager, og i helgen mellom 12-16.

Så tar jeg selvfølgelig på meg oppdrag når som helst, som nevnt tidligere er det kunden som bestemmer mye av veien. Kundebehandling er viktig for meg, mitt håp er jo å få et omdømme som et kundevennlig og fleksibelt blomsteratelier som leverer kvalitet og punktlighet til enhver tid. 

Grodd og vokst på Biri
Utover interessen for blomster og planter har Anna Karin Narten jobbet hos Martinsen blomster i Moelv. – Men det var bare noen måneder, sier hun, – til høsten begynner jeg på et to-årig blomsterdekoratør kurs på Vea, akkurat det gleder jeg meg veldig til.

Men aller først skal Annas Blomsteratelier åpnes på Melby søndag 11.juni. – Jeg gleder meg veldig til å kunne tilby noe som har grodd og vokst her på Biri, avslutter Anna Karin Narten.