LED-BELYSNING: I disse dager får lysløypa i Biri helt ny belysning. 155 lamper skiftes ut av Trond Strand fra Eliten Elektro (til venstre). Leder i Biri IL, Magnar Linnerud, er fornøyd med fremdriften.

155 lamper skiftes

BIRI: Han har det travelt, Trond Strand fra Eliten Elektro. Det skal skiftes ut innmat i hele 155 lamper rundt hele lysløypa i Biri. Det er Biri IL som har bestilt dette, og leder Magnar Linnerud er fornøyd med fremdriften.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Alle lampene skal skiftes ut med LED-belysning, sier Strand, – de gamle kan man trygt si er utgått på dato, smiler han. – Så vidt jeg har forstått er de jo over 30 år gamle.

Den nye Led-belysningen skal holde inntil 100.000 timer. – Det blir noen år det, sier Strand videre. Noe Linnerud bekrefter, etter rask hoderegning kommer han fram til vel 100 år.

– Tenk på hva vi sparer i forhold til skifte av lyspærer og ikke minst i strømforbruk pr. år, fortsetter Linnerud, – med LED-belysningen bruker vi bare en femtedel av det strømforbruket vi har brukt. Og tenk på alle dugnadstimene med pæreskifting vi slipper. 

Hele prosjektet med skifting til LED vil koste en million kroner. – Men dette vil ikke synes på driftsbudsjettet til idrettslaget, lover Linnerud, – her er det god støtte med spillemidler, støtte fra Norges Idrettsforbund og støtte fra Toten Sparebank. – Så bidrar Trond Strand og Eliten Elektro med en veldig god pris for hele jobben, hevder Linnerud.

Strand på sin side håper å bli ferdig om noen ukers tid og nevner samtidig at de nye LED-pærene bruker 27W. – De gamle pærene brukte 125W, avslutter han.