AKTIV GJENG: Denne gjengen tok en halvtimes ekstra vakt for å møte biri.no, fra venstre Randi Skarseth, Villy Tveter, Solveig Haugen Tusvik, Arve Sundby, Marit Sundby, Else Westlie og Kari Jensstuen.

Stor aktivitet og mye dugnad på Bethel

BIRI: Bethel Biri er et gammelt hus, i 1894 ble huset satt opp av Indremisjonen og avholdslaget i Biri. Takket være godt vedlikehold i snart 130 år er huset i god stand og brukes til mange forskjellige aktiviteter.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Her skjer det noe hele tiden, sier styreleder i Bethel Biri, Solveig Haugen Tusvik, – noe som selvsagt gjør at vi oppholder oss ofte her, det blir en del dugnadsarbeid etterhvert.

Selv om det er Normisjon som nå eier huset (tidligere Indremisjonen og Santalmisjonen), så er det kun dugnadsarbeid som gjelder. – Ingen her har noe betalt stilling, sier hun uten å være misfornøyd av den grunn. – Vi er jo et styre som håndterer det meste sammen med et husstyre som sørger for vedlikehold, vask og rengjøring og annet praktisk, forefallende arbeid. I styret sitter det bare kvinner, foruten Haugen Tusvik er det nestleder Hanne Mette Roås, Randi Skarseth, Signe Økesveen, Karen Ekern og Gunhild Ekerhaugen.

Basar og loppemarked
I husstyret derimot, finnes det bare menn, leder her er Harald Tusvik, med seg har han Rolf Kristian Roås, Arvid Elveseter og John Vik. – Det er en god gjeng som sørger for at dette gamle huset holder seg såpass bra, sier Haugen Tusvik. – Det har vært særlig viktig nå i vinter, dette er et gammelt og stort hus og det har vært en utfordring å holde det varmt nå som strømmen er så dyr. Og skulle det komme på store vedlikeholdskostnader blir fortalt at eierne på ingen måte er vanskelig å forholde seg til.

– Bethelbasaren er jo et begrep i bygda, fortsetter Haugen Tusvik, – den er virkelig med og trygger økonomien vår og tilfører oss mellom 30-40.000 kroner hvert år.

Nå planlegges det også et stort loppemarked i forbindelse med Biridagen tidlig i juni. Da planlegges et stort marked inne på Bethel med kafe i tillegg, samt at det også skal være en stand borti sentrum der det meste vil skje. – Vi håper og tror at mange også vil finne veien hit, sier Haugen Tusvik.

STORE SELSKAP: Så fint blir det når det er dekket til bryllup med 90 gjester. Foto: Privat.

Mye aktivitet
Med formiddagstreff hver mandag, småbarnstrall annenhver torsdag, Biri Sang og Musikklag med sine øvelser, gospelkoret Jam med øvelser, Blå Kors Håpet Biri sine møter, Biri menighet sine møter og ikke minst Biri kirkes barnekor sine øvinger blir det fort travle dager for de som er involverte i driften av Bethel. – I tillegg leier vi ut lokalene, det er ganske populært til tider, forrige helg hadde vi et bryllup her med 90 gjester, og til årets konfirmasjoner er alt leid ut, blir vi fortalt. – Vi kan leie ut hele huset (unntatt loftet, det leies på helårsbasis av gospelkoret Jam), reklamerer Haugen Tusvik, – da koster det 1750 kroner pluss eventuell vask. Eller kun Lillesalen og kjøkkenet, da er prisen 750 kroner.

Bethel har kapasitet, stoler, glass, kopper og dekketøy for 100 personer. – Vi kan ta i mot store og små selskaper og møter, fremhever hun videre, – alt dette bidrar jo til at vi fortsatt kan ha en sunn økonomi.

Inviterer flere
Haugen Tusvik innrømmer at alt dette kan slite litt på godt voksne frivillige. – Jeg skal ikke legge skjul på at vi kunne tenke oss flere som ser verdien av å drifte og å bruke dette ærverdige, gamle huset, sier hun. – Møt gjerne opp på et møte eller treff er du interessert, mandagstreffene våre samler 15-20 personer til kaffe og prat, det er jo en fin anledning til å bli bedre kjent med oss. – Vi hadde vært veldig fornøyd hvis noen yngre krefter ville bli med, men du er like velkommen om du er godt voksen også. Du må heller ikke være, eller bli medlem av Normisjon for å delta, avslutter Solveig Haugen Tusvik.

BARNEHAGE: Fram til 2003 var det også barnehage på Bethel. Noen minner fra den tiden finnes fortsatt.