MOTESHOW: Torsdag arrangerte Redalen Sanitetsforening moteshow på et stappende fullt Biri Herredshus.

I sommer vil mange slå seg løs på klesfronten

Det var rene ”kvinnesleppet” på Biri torsdag kveld. Etter to år med pandemi og lite sosial kontakt hungrer distriktetes kvinner etter å freshe seg opp foran sommeren. Det var kø for å komme inn på ”Damenes aften” og moteshowet, og selv om det ble hentet stoler fra private hus i all hast, måtte mange finne seg i å stå. 

EINAR LYNGAR

Bodil Andreassen fra arrangøren Redalen sanitetsforening har aldri opplevd maken, og ble helt andpusten da hun så den store salen fylle seg opp til trengsel. Før pandemien arrangerte de moteshowet på Våstad i Redalen, og det var første gangen de la sitt arrangement til Biri.

– Vi hadde laget 140 rabattkuponger og trodde det var nok, forteller en storfornøyd Grethe Sveen fra Svarstad tekstil i Moelv, som har vist siste mote til biringer og redøler i flere år.

KAKEBORD: Det store kakebordet holdt så vidt til de mange fremmøtte.

– Vi har et stort kundegrunnlag fra Biri- siden og langt utenfor Moelv, som vet at vi byr på andre klær enn de store kjedene, og er nøye på at det vi selger holder god kvalitet, sier Grethe. 

Også butikken Mange ting i Storgata i Gjøvik  viste sommerens mote som er fargerik og kanskje litt dristig for noen. Kombinert med sko og smykker går det mot tidenes sommer hva klesmote angår.  

– Alt er lov i år, slo konferansier Anne Sveen fast, og la til at i sommer vil det ikke bare bli mye fargesterke klær, men også muligheter til å mikse klær og sko som vi aldri tidligere har gjort. Klær med  striper og blonder og mange blomsterrike plagg. Den dyktige konferansieren  var selv kledd i en knallgrønn jakke og mente hun kunne bruke sko i nesten alle farger til et slikt antrekk. Ja, selv rosa sko kunne jeg ha stilt opp i, mente hun. 

– Jeg bommet nok litt på makeupen, slo hun derimot fast, etter at Tove Kvernstuen fra Oriflame slo fast at man ikke skulle være like dristig med makeup i ansiktet. Bordet hennes bugnet av skjønnhetsprodukter som skal få vinterbleke kropper og ansikt til å skinne i sommer. 

Etter å ha jobbet i 45 år bransjen kan hun det meste om makeup, og mange flokket seg rundt bordet for å få gode råd.  

– Nå får vi en utfordring til neste år med å finne et stort nok lokale, ler Bodil Andreassen, fra sanitetsforeningen i Redalen, som var storfornøyd med oppslutningen. En kombinasjonen av de siste dagers sommervær og etter å ha sittet innestengt etter en lang pandemi, var nok en medvirkende årsak til den store oppslutningen, trodde hun. 

Flere bilder fra moteshowet på Herredshuset i Biri torsdag kveld: