VINTERDUGNAD: En dugnadsgjeng i Biri IL har med denne snøskuteren sørget for å holde skiløypene rundt Gråsteinsmyra åpne de gangene kommunen har hatt problemer.

Skiløpere med stor giverglede 

BIRI: I løpet av de siste vintrene har mange skiløpere lagt merke til at når kommune ikke har kunnet kjøre løyper på Gråsteinsmyra med sin løypemaskin, så har det blitt kjørt med snøskuter og sporkall. 

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Løypene som kjøres strekker seg fra Suren i Biri Øverbygd og til vegen mellom Torpa og Vingrom med avstikkere både til Dempa og Brattbergsetra. Skuterkjøringen utføres av en dugnadsgjeng tilknyttet til Biri IL som har en avtale med Gjøvik kommune om å bistå ved behov utover det kommunen selv dekker med sin løypemaskin.

– På slutten av denne sesongen begynte dugnadsgjengen å snakke om at man trenger en ny sporkall som var noe breiere, slik at også ble tråkket til for skistavene, sier Martin Sveum som er ansvarlig for dugnadsgjengen. –  I den forbindelse opprettet jeg en Spleis i et forsøk på å få dekket kostnadene for en ny ønsket sporkall. 

SPORKALL: Slik ser den nykjøpte sporkallen ut.

Spleisen ble markedsført på Facebookgrupper for de som har hytte på Brattbergsetra og de som benytter løypenettet i området. – Allerede første døgnet som Spleisen var operativ, så kom det inn nesten halvparten av beløpet som var målet. – Målet var satt til 20.000 kroner,  slik at vi også fikk litt som kunne benyttes på vedlikehold og drivstopp til skuteren. Sier Sveum fornøyd. – Spleisen er nå avsluttet, i løpet av 14 dager ga 54 givere 20.000 inn til konto for bruk på løypekjøring på Gråsteinsmyra. Pengene er nå på vei inn til Biri IL, Sporkallene er mottatt. – Men dessverre ikke testet, da vi fikk startproblemer med skuteren i påsken, sier Sveum videre.

– Biri IL ved dugnadsgjengen vil med dette rette en stor takk til alle giverne som gjør det mulig og få enda bedre løyper med skuter neste år. Dugnadsgjengen gleder seg til å ta fatt på neste sesong, og vi skal ha skuteren på service så den er klar også, avslutter Martin Sveum.