TRE KORPS: Tre korps hadde seminar på Strandheim i helgen, fra venstre Ivar Sandvik fra Kastad Musikkforening, dirigent Nils Erik Lister, Jarle Hillestad fra Biristrand Musikkforening og Terje Sandmo fra Vingrom Brass.

Korpsseminar på Biristrand

BIRISTRAND: Mange korps sliter med rekrutteringen. Da er det viktig å tenke nytt og å gå nye veier. Biristrand Musikkforening har gjort nettopp det, i følge Jarle Hillestad, og med seg har de fått Kastad Musikkforening og Vingrom Brass.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Det hele begynte som en ide i bilen på vei hjem fra et stevne, forteller Hillestad, – der var det tydelig at mange slet med liten besetning. Både han og mange med ham så at en mulighet var å slå sammen korps, – men det virket rett og slett litt dramatisk og mange ville nok være skeptiske til det, sier han.

ALLE MANN ALLE: Her er de tre korpsene i gang med å øve til sommerens miniturne.

Fellesøvelser
Det hele endte med at Jarle Hillestad ble primus motor for ideen som ble unnfanget under nevnte biltur, nemlig at nabokorps kunne møtes jevnlig på øvinger og kanskje spille sammen på egne seminarer og ha konserter sammen. Noe som nå har blitt en realitet. – Nå øver vi sammen en gang i måneden, sier Hillestad videre, – og det fungerer veldig fint. Vingrom Brass, Kastad Musikkforening og vi i Biristrand Musikkforening har en fellesøvelse i måneden, av og til her på Strandheim, så i Kastad og så Vingrom. Vi rullerer øvingen rett og slett, og langt de fleste i korpsene er med på dette. 

At dette er noe korpsmedlemmene gleder seg til, ble også kraftig understreket av de rundt 30 som var tilsted under siste helgs seminar. Som gikk over to dager. – Vi øver så lenge dirigent Nils Erik Lister mener han har noe å hente fra oss, smiltes det.

Miniturne
Så bra har øvingene og seminaret gått, at det planlegges en tur til en minifestival i Etnedal utpå våren for alle tre korpsene. – Der er planen at vi skal vi spille som ett korps, sier Hillestad. – Så skal vi mellom 6 og 8. juni dra på en aldri så liten miniturne, hvor vi starter på Kastad den 6. juni, Biristrand eller Biri den 7. juni og avslutte i Vingrom den 8. juni.

Så langt biri.no erfarer, er det snakk om et fellesprogram samt at program hvor «vertskorpset» har en egen avdeling. Dette har også ligget som et bakteppe under alle fellesøvelser og under helgens seminar. – Disse fellesøvelsene startet i januar i år, avslutter Jarle Hillestad, – da fikk vi utdelt noteark som er relatert til både festivalen i Etnedal og miniturneen vår.