VINNERE: Steinar Hagen og hans lag vant pokalen under torsdagens bowlsturnering i Snertingdalshallen.

Tredobbelt i Snertingdal

SNERTINGDAL: Biri IL Carpet Bowls er det rette navnet på bowlsgjengen i Biri. Torsdag var de i aksjon i Snertingsdalshallen med hele åtte lag av totalt fjorten. Turneringen gikk som forventet, veldig bra for Biri sin del.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

LETT Å SKJØNNE: Siv Lykken og Elin-Marie Slåtsveen dro i gang bowlsspillet i Gjøvik kommune for tre år siden. – Et spill som er lett å skjønne og ikke minst lett å spille, sier

– For tre år siden hadde ingen i distriktet hørt om bowls, sier Siv Lykken og Elin-Marie  Slåtsveen i Friskliv Senior Gjøvik, de er også tilstede i Snertingdalshallen. – Vi synes opplegget så veldig spennende ut, og fikk med oss kommune og andre instanser på et prøveprosjekt. Forskjellige instanser ga tilskudd så vi fikk kjøpt inn utstyr, og så kontaktet vi idrettsklubbene. Vind, Snertingdal og Biri synes dette var interessant, og dermed var vi i gang, sier Lykken og Slåtsveen. – Vi tør påstå at det har blitt en suksess, her i hallen er det nå 14 lag fra de tre klubbene, og godt over 50 spillere. Det er også et spill det er lett å skjønne, det passer alle nesten uansett form, alt man trenger er en frisk hånd å kaste med, smiler de to. – Det artige er også at det er like mye karer med som damer, det er som regel damene som er mest aktive når man er i god voksen alder.

Åtte lag
– Nå har vi meldt oss inn i Norges Carpet Bowls Forbund, melder Steinar Hagen, som sammen med kona Gerd er primus motor i bowlsmijøet i Biri. Begge er enige om at denne turneringen i Snertingdal er fine greier. – Et arrangement som fortjener masse ros, sier de, – en voldsom bevertning. De har nettopp spilt ni innledende runder, semifinaler og finale med to lag fra Biri. – Biringene stiller med åtte lag, fortsetter Hagen, – i tillegg til to lag fra Vind og fire lag herifra Snertingdal. Av distriktets bowlslag er det vel vi i Biri som har kommet lengst, mener Hagen videre, – vi er jo stort sett 30 spillere på trening også.

Tredobbelt Biri
Turneringen endte med tredobbel Biri-seier. Pokalen ble vunnet av Ingar Stenhjem, Tore J. Hovdesveen og Steinar Hagen. Andreplassen gikk til Berit Ramsrud, Grethe Lund og Anne Marie Ødegården og Arnfinn Joløkken, Aage Tømte og Roar Øverby fikk tredjeplassen. Så kom det et Snertingdalslag på fjerdeplass, og nok et Birilag på femte.

– En morsom dag for alle bowlere, var omkvedet.