TO DIVISJONER: Når nå Biri og Redalen slår seg sammen på seniornivå i fotball, får vi ett 5.divisjonslag og ett 6. divisjonslag, sier leder i Biri IL fotball, Morten Strandengen.

Biri + Redalen= sant

BIRI: – Nå er det endelig bekreftet, Biri og Redalen på seniornivå blir en fotballklubb, sier Morten Strandengen, leder i Biri IL fotball. Hvem skulle tro at to erkerivaler ville komme så langt i samarbeidets ånd?

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Svaret kom forleden dag fra Norges Fotballforbund/ NFF Indre Østland: – Da bekreftes det herved at søknaden som samarbeidende klubber/lag i seniorklassene Herrer i sesongene 2023 til og med 2025 nå er innvilget!
Dette betyr at alle lagsnavn i seniorklassene blir nå endret i FIKS:
1: At alle lag i seniorfotballen, menn, påmeldt av Redalen IL, vil nå hete Redalen/Biri.
2: At alle lag i seniorfotballen, menn, påmeldt av Biri IL, vil nå hete Biri/Redalen.

– Det har vært en lang prosess, sier Strandengen, – vi startet så smått med det for et par år siden, i høst hadde det hele modnet såpass at vi gikk videre med det både innad i klubbene og mot fotballforbundet. Spillerne er med på det, administrasjonen i klubbene og nå sist, Norges Fotballforbund, hvor dette har blitt drøftet på høyeste nivå.

Framtid sammen
Bakgrunnen er, så langt biri.no erfarer, at det både Biri og Redalen har skjønt at spillergrunnlaget hos hver enkelt klubb er, mildt sagt, noe tynt på seniornivå. – Også på junior- og guttenivå er det litt for lite spillere i Biri, innrømmer Strandengen, – og Redalen har ikke lag i de aldersbestemte klassene i det hele tatt. Da er det viktig at vi ser på framtiden i sammen, mener han. Sammenslåingen på seniornivå er så langt godkjent fram til 2025. – Så får vi se hva som skjer deretter, sier Strandengen, – kanskje vi blir en klubb, kanskje ikke. 

Fotball i bygdene
Det vi vet, er at i sammen har vi to fantastiske anlegg, noen kamper vil foregå i Biri, noen i Redalen, trening også. Redalen er allerede en divisjon over Biri, derfor er det naturlig at det meldes på et lag i hver divisjon. Femtedivisjonslaget vil hete Redalen/Biri, og andrelaget i sjette divisjon vil hete Biri/Redalen. Lagene vil da spille i sine respektive, gamle farger. Hva som skjer hvis begge lagene havner i samme divisjon, vil ikke Strandengensi for mye om. – Men vi har vel en plan B, smiler han lurt. – det vikgste er likevel ikke hvem som er høyest i systemet, det viktigste er at begge bygdene har noe å tilby, ikke minst innen seniorfotballen, avslutter Morten Strandengen

Biri.no har prøvd å få personer fra fotballmiljøet i Redalen i tale, uten å lykkes med det.