Hemkosli da biri.no var på besøk. Fra venstre Hser Kyaw, Gunn Landgraff og Vanja Austad.

Hemkosli – bygdas nye kafé

BIRI: Hun har hatt det travelt de siste ukene, Gunn Landgraff. I tillegg til å drifte bensinstasjonen i Biri, åpner hun ny kafé i bygda. Akkurat dét ble litt mer jobb en hun trodde. Nå er det aller meste klart til åpning i morgen, lørdag 18. mars.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Da blir det fullt kjør her, sier Gunn Landgraff, – selv om vi dessverre ikke har fullt matsortiment grunnet et ventilasjonsanlegg som plutselig viste seg å ikke fungere optimalt.

Når det er på plass vil kafeen, som har fått navnet Hemkosli, kunne tilby gode, hjemmelagde middager fra mandag til fredag. – Det går nok noen dager før ventilasjonsanlegget er reparert, sier Landgraff – inntil da serveres det kaker, kaffe og annet drikke. Og kaket og bakervarer får Hemkosli fra Baker Kristiansen i Moelv. Bakervarer som kan spises der og da, eller tas med hjem. De vil også kunne ta i mot bestillinger på dette, som kan hentes i kafeen. – Baker Kristiansen skal slutte med salg fra bil i Biri, og heller bruke oss som utsalgssted, sier Landgraff. – Og selvfølgelig vil vi ha pizza, hamburgere og kebab på menyen, lover hun, – vi har erfarne folk til å lage mat og egen pizzabaker.

KONSERT: Runar Holme på gitar og Ulf Storbekk på piano vil holde en liten konsert på åpningsdagen.

Åpner i morgen
Torsdag, fredag og lørdag loves det ferske napoleons – og marsipankaker fra Baker Kristiansen, og ønsker du heller å spise hjemme, vil det bli egen takeaway meny. – Målet er etter hvert å kunne kjøre ut bestillinger også, men noe av veien blir til mens vi går, smiler Landgraff, – det viktigste for oss nå er å komme i gang. Det gjør de allerede i morgen, lørdag 18. mars kl.12.00, med kaker, kaffe og påsmurt.

Og klokken 19.00 blir det konsert med modølene Ulf Storbekk på piano og Rune Holme på gitar. – Storbekk er eiendomsdirektør i Coop Innlandet, sier Landgraff, og innrømmer at de ikke helt er i mål med avtalen med Coop enda. – Vi er enige om at vi skal åpne nå, smiler hun. 

Tre stillinger
Det har vist seg at alt var ikke som det skulle være da Landgraff tok over lokalene, til dels store utgifter har blitt brukt på å vaske ned lokalene, i tillegg til at det elektriske anlegget ikke hang på greip. – Var mye rart der, sukker hun, – vi har ikke helt oversikt over kostnadene enda.- Men nå er det meste i orden.

Tre personer er ansatt for holde kafeen i gang. – Så blir det sikkert en del ekstravakter etterhvert, tror Landgraff. Noen av de ansatte vil jobbe både på kafeen og på bensinstasjonen i Biri. 

Hun satser også på øl- og vinservering, selv om skjenkebevilgning ikke er søkt om enda. – Der må vi vente til vi vet hvor mange personer vi har plass til, sier hun, – så fort vi har det på plass, sender vi søknad.

– Her skal det være greit for alle å komme som man er, derav navnet Hemkosli, avslutter Gunn Landgraff, – også ungdommen ønskes hjertelig velkommen, vi planlegger også en passende meny for dem. Men husk å te dere, kjøp litt av og til og sitt ordentlig, smiler hun.