FRISKLIV FOR SENIORER: Siv Lykken (til venstre) er sykepleier og Elin-Marie Slåtsveen er ergoterapeut. De står bak Friskliv senior i Gjøvik kommune.

Torsdagsprat med Senior i Gjøvik

GJØVIK: – De fleste av oss skal kanskje leve 20-30 år som pensjonist, så da er det lurt å ta stilling til hvordan man vil ha det. Rett og slett planlegge litt, sier Siv Lykken og Elin- Marie Slåtsveen i Gjøvik kommune.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

De er henholdsvis sykepleier og ergoterapeut i Friskliv senior, et tilbud Gjøvik kommune tilbyr sine eldre innbyggere. – Denne våren vil vi invitere seniorer til «Torsdagsprat# i Bylab på rådhuset hvor vi tar opp aktuelle tema for deg over 60., sier de to, det vil bli tatt opp mange forskjellige temaer, hvilke tilbud finnes for deg i Gjøvik kommune? Hva med boligen din? Innfrir den dine nåværende og fremtidige behov? –  Vi vil også være tilstede for en prat både før og etter dagens foredrag.

Friskliv senior
For 11 år siden startet tilbudet Friskliv senior opp i Gjøvik kommune. Noe de to engasjerte damene sto bak. – Vi setter i gang aktiviteter og skaper gode møteplasser for seniorer. Vi tar initiativ, men trekker oss ut etter hvert. Målet er å skape selvgående grupper, sier de to.
De samarbeidet ofte med frivillige lag og foreninger. – Det er viktig å ta høyde for at seniorene i kommunen er svært ulike. De fleste yngre eldre ønsker et tilbud som tar utgangspunkt i interesse og identitet, de føler seg ikke hjemme i en skravlegruppe på eldresenteret. Vi har derfor et variert aktivitetstilbud med både curling og tennis, sier damene.

Program for Torsdagspraten
23.mars: Bolig – ditt ansvar, med GK Rør
30.mars: Fremtidsfullmakt og arv, med advokater fra Alver..
13.april: Du trengs! Tom Torkehagen forteller hva det gir å være frivillig.
20.april: Hva skjer for seniorer i Gjøvik? Vi gir deg oversikten.
27.april: Bolig – ditt ansvar, en av byens banker kommer.
4.mai: Kjenn deg trygg med smartklokke, demonstrasjon av to ulike smartklokker.
11.mai: Alle vil bli eldre, men ingen vil bli gamle, med fysioterapeut Odd Magne .
25.mai: Bolig – ditt ansvar, med eiendomsmegler fra Partners.
1.juni: Kom i gang med el-sykkel, demonstrasjon og prøving av el-sykler.
8.juni: Den viktige egentreningen, enkle styrke- og balanseøvelser. 

Torsdagspraten er mellom kl. 10.00-13.00. Foredrag er klokka 11.00-12.00.

Sted: Gjøvik Rådhus, i Bylab’en som er i 1.etasje på Rådhuset (hjørnet mot rutebilstasjonen).

– Dette er et gratis, ingen påmelding, det er bare å komme innom, avslutter Lykken og Slåtsveen, – vi serverer også kaffe og kringle.

Mer informasjon her.