MOSJON MED HUMØR: De trives sammen, mosjonistene som er med på Trim 65+. – Men vi har plass til mange fler, gubbene også, sier de.

Trim for godt voksne

BIRI: – Her er det plass til mange flere voksne over 60 år, både menn og damer, sier et titalls damer som bruker en time hver mandag formiddag i Biri flerbrukshall. De benytter seg av tilbudet Trim 65+.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

-Vi løper og hopper, fortsetter damene, – dette trimtilbudet passer for alle voksne, mange med litt skavanker her og der, smiler de. Og skryter av å ha avansert fra lavgir til et mer moderat tempo. – Men her kan du komme som du er, tempo og utførelse tilpasses hver enkelt, det er lov å ta seg en pause også, blir det understreket. På det meste er de 15 mosjonister, men de ønsker seg flere, – og særlig gubbene burde komme og bli med på dette, sier de før de fortsetter øvelsene.

Trim 65+
Tilbudet er kommunalt, og det er sykepleier Siv Lykken som er ansvarlig for at Trin 65+ går sin gang. – Programmet har fokus på generell bevegelighetstrening etter musikk og instruksjon, forklarer hun. – Det er lagt inn styrke -og balanseøvelser og fleksibilitet med tanke på intensiteten i treningen. Man kan for eksempel gå i stedet for å løpe i utholdenhetstoppene.
Trimmen avsluttes med uttøyning og avspenning.
– Tilbudet passer både for de som kan gjøre øvelser i stående uten støtte, og de som trenger litt støtte, sier Lykken, – alle har en stol de kan hvile på eller støtte seg til. Hun mener de har plass til mange, mange fler, – flerbrukshallen er jo stor, sier hun, – vi har et lignende tilbud i Gjøvik, der er det over 50 godt voksne mosjonister som er med.

Lavterskel
Hun mener videre at dette er et godt lavterskeltilbud for voksne biringer, det eneste man trenger å ha med seg er bevegelige og romslige klær, innesko og drikkeflaske. Så er de første 2-3 treningene gratis, så betaler man hvert halvår en liten avgift på 350 kroner. – Vi møtes hver mandag klokken 10 og driver på en times tid, sier Lykken. – Dessuten følger vi skoleruta, når det er skoleferier tar vi også fri, og driver på til litt uti juni før der er på igjen i august, avslutter sykepleier Siv Lykken.