KOM OG SPIS: – Velkommen til oss og en middag for en hundrelapp, inviterer gjøvikjenta Mette Udahl, hun er leder for Gjøvik Frivilligsentral avdeling Biri.

Middag for hundrelappen

BIRI: Frivilligsentralen på Biri har den siste tiden økt sin tilstedeværelse på Biri og startet flere aktiviteter. Kom og Spis er en av disse, hvor man til en rimelig penge kan få middag samt sosialt samvær.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Dette er et åpent middagstilbud hver onsdag kl. 14.00 på Kafe Furulund på Biri Omsorgssenter, sier Mette Udahl som er leder for Frivilligsentralen på Biri. – Her betaler man  bare hundre kroner og får da middag og dessert, samt at man blir med på loddtrekning av noen premier. – I tillegg er dette jo veldig sosialt, og passer ypperlig for de som f.eks. er enslige, hevder Udahl.

FORNØYD: Fornøyde middagsgjester samlet rundt langbordet. Middag og dessert er spist og snart er kaffen klar.

12 til bords
Hun er fullt klar over at tidspunktet for middagen ikke passer alle, kanskje best for pensjonister. – Men hjemmeværende eller de med hjemmekontor er mer enn velkomne, fortsetter hun, – vi tar svært gjerne i mot yngre også.

Dagen biri.no ble invitert på middag, kunne vi telle hele 12 personer som koste seg rundt et langbord. – Det blir gjerne mer sosialt da, mener Udahl, – du hører jo selv hvordan praten går. Hun vil også undertsreke at aktiviteten er i samarbeid med kantina på omsorgssenteret og kokkene der.

NYDELIG MAT: Disse kokkene står for maten som våre middagsgjester kalte nydelig. Fra venstre Helga Marie T. Ødegård, Unni Bakken Dalseng, Marit G. Synstrud og Bjørnar Rognstad.

Sunn og god mat
Disse byr på en variert meny, blir vi fortalt, med lapskaus og Biolapudding, med kyllingsnadder, dampet torsk, gulasj og pølser, selvsagt med dessert og kaffe til hver rett. Middagsgjestene kunne ikke få rost maten nok, – topp, var en kommentar, – de er veldig flinke til å variere, var en annen, – vi får i oss sunn og god mat i hvert fall en dag i uken, var en tredje kommentar. Alle var enige om at dette tilbudet i tillegg til god mat, også hadde med seg positive sosiale goder. – Vi skravler og koser oss fælt, var en samstemmig kommentar. 

– Herved er invitasjonen sendt til alle, proklamerer Udahl, – husk bare at du må melde deg på i løpet av mandagene, så kokkene har en viss peiling på hvor mye mat som må lages. Påmeldingen skjer til Gjøvik Frivilligsentral på telefon 61 15 85 55, reklamerer hun.

Mange aktiviteter
Gjøvik Frivilligsentral avdeling Biri, som er rett betegnelse på Frivilligsentralen i Biri, har i løpet av kort tid etblert en mengde andre aktiviteter også, vi nevner Tirsdagstreff annenhver tirsdag, Babytreff en tirsdag i måneden, kaffetreff annenhver torsdag. – Alle disse aktivitetene skjer på Daffern, eller Røde Kors huset om du vil, informerer Mette Udahl avslutningsvis, – så er det bingo annenhver torsdag her på omsorgssenteret, i kafe Furulund.