FOLKEMUSIKER: Vi får høre folkemusiker og sanger Solbjørg Tveiten under Måneskinnskonserten på Gråsteinsbua/Gråsteinsmyra. Foto: Kim Rognmo/Musikk i Innlandet.

Folkemusikeren Solbjørg Tveiten til Gråsteinsbua

BIRI: -Vi har bestilt klarvær og måneskinn til konsertopplevelsen vår inne på myra ved Gråsteinsbua den 10.mars, sier Reidar Aas. Da håper han på massevandring på de tre skiløypene som fører inn til idyllen inne på Gråsteinsbua. Dessverre måtte Stein Villa melde avbud grunnet helseproblemer.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

 

– Vi ønsker Stein alt godt, fortsetter Aas, – heldigvis har vi fått en god erstatter i folkemusiker Solbjørg Tveiten, en strålende vokalist som har turnert landet på kryss og tvers. Solbjørg Tveiten har tidligere vært kultursjef i Stange kommune og er nå daglig leder av Musikk i Innlandet. – En ordentlig ressursperson, vi gleder oss til å høre henne synge folkemusikk og kanskje det blir samspill med henne og trubadur Arild Nygaard.

TRUBADUR: Stein Villa måtte melde avbud, men trubadur Arild Nygaard opptrer sammen med Solbjørg Tveiten.

Konserten i fjor med Villa og Nygaard ble en suksess som arrangørene, Lions-klubben i Biri/Innlandet og Biri Jeger og Fiskeforening, håper å gjenta også i år, Det er disse to foreningene som eier Gråsteinsbua inn på Gråsteinsmyra.

-Det blir gratis inngang, men folk kan gjerne vippse oss med en liten støtte, håper Aas, som er leder av dugnadsgjengen som skal få arrangementet til å gå i hop og skape den festen utenom det vanlige som Måneskinnskonserten har blitt. 

Som tidligere skrevet her på biri.no: For å komme til Gråsteinsbua er det tre muligheter. Du kan ta Åsrovegen til Bratbergsetra og videre til Kalverudsetra. Da har du en liten skitur i lett terreng på 1600 meter.  Eller du kan kjøre til Biri Øverbygd der du parkerer ved Dempa. Derfra er det ca to kilometer, mens en tredje mulighet er fra toppen av Vingromsåsen, på vegen mot Torpa. Fra parkeringsplassen her er det tre kilometer. 

Det hele starter klokken 19.30, fredag 10.mars.