Biri og Toten har fusjonert!

BIRI: Blant musikere finnes ikke bygdedyret. Bare du har spilleglede, er et ålreit menneske og har litt humor og musikalitet kan du spille med hvem som helst. Så også for biringer og totninger som nå har fusjonert i Sillongen Yacht Club.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– De fleste av oss har jo bada i Sillongen, sier bandet under en øvingskveld på Biri ungdomsskole, – noen av oss er fra Reinsvoll og Toten ellers, noen fra Biri, ja til og med en modøl er med, spøker de og mener at totenbandet Hot Slips og Biri Allstars endelig har funnet løsningen på bygdekrangel og slåssing. – Fusjonering er løsningen, hevdes det.

Og dermed ble navnet Sillongen Yacht Club, med yacht musikk som nerven i bandet. – Kanskje ingen stor og kjent genre innen musikken, innrømmes det, – men hører du låtene vil du kjenne igjen mange perler fra pop, soul og funk som spiltes på slutten av 70-tallet og utover 80-tallet, påstår bandmedlemmene. – Rett og slett gromlåter fra 70-tallet og helt fram til idag.

SILLONGEN YACHT CLUB: Bak fra venstre: Geir Hjelmtvedt, gitar og vokal, Kjell Gunnar Svendsen, bass, Jostein Ramsrud, trommer, Trond Hjelmtvedt, gitar og vokal, Bjørn Erik Tveiten Krageberg, perkusjon og vokal. Foran fra venstre: Daniel Hellerud, tangenter, Lise Linnerud, vokal og Kjersti Krageberg, vokal.

Friscena Gjøvik
De har spilt sammen i snaue to år, uten at de har plaget konsertscenene nevneverdig. – Noen spillejobber har vi hatt, sier de og nevner teltet til Urbane Totninger på Kapp, flere konserter på Retro, en konsertscene og pub på Raufoss, og en mengde bedriftsoppdrag.

Nå er de også klare for nok en Retrokonsert, men aller først blir det opptreden på Friscena i Gjøvik. – Dit håper vi veldig mange biringer kommer, sier de, – det er fredag 3. mars, reklamerer bandet, – fra kl. 19.00. Bar er det der også, forsikres det.

– Men det aller morsomste er å øve sammen, noen av oss har kjent hverandre lenge, noen litt kortere tid, men vi stortrives sammen og med musikken vi spiller. Nå har vi et repertoar på godt og vel 60 låter, opplyser de, – så vi kan holde på lenge utover natta. Veldig lenge, poengteres det.

Namedropping
Etter sigende er konsertene til Sillongen Yacht Club heite og tette, med gamle og gode soulperler, yachtrock, west coast musikk, – og guilty pleasures som gir deg godfot, løse hofter og blommer i øra, ifølge bandet selv.

Stevie Wonder, Chaka Khan, Michael McDonald, Toto, Lava, Randy Crawford, Al Jarreau, George Benson, Steely Dan, Lee Ritenour, Doobie Brothers og Hall & Oats er noen av navnene som dukker opp når bandet blir bedt om namedropping. – Liker du dette er en kveld med oss en stor opplevelse, hevder de. Og med opptil fem vokalister på det meste, stor spilleglede og musikalsk overskudd mener Sillongen Yacht Club at Friscena på Gjøvik burde være stedet for musikkglade biringer, øverbygdinger, strandinger og redølinger den 3. mars.