FAMILIEDAG: Bibliotekar Simen Haugen ønsker velkommen til ungdomsskolen og Biri Bibliotek tirsdag 28. februar. Han inviterer barn, foreldre, besteforeldre og alle andre til familiedag.

Biri Bibliotek med familiedag

BIRI: Bibliotekar Simen Haugen er spent. For første gang etter pandemien arrangeres det en aktivitet i biblioteket på ungdomsskolen. Dette skjer i vinterferien kommende uke. – Tirsdag 28. februar inviterer vi til familiedag, sier han.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Gjøvik bibliotek har hatt vinterferieaktivitet i mange år, en aktivitet som har vært såpass vellykket at de nå ønsker å utvide også til Biri. – På Gjøvik er det åpent hele vinterferieuken, vi holder oss til tirsdagen og har stengt ellers i uken, sier Haugen. 

Som kjent holder biblioteket åpent hver tirsdag og torsdag i vanlige uker, men følger elelrs skoleruta og er vanligvis stengt når det er skoleferier, også i hele sommerferien.

Haugen kan fortelle om stigende kurve besøksmessig, – hit kommer det både skoleelever og besøkende i alle aldre. Han tror at planene om nedlegging av biblioteket på Biri er lagt til side. – Besøket nå er såpass bra, mener han, – i tillegg  er vi skolebibliotek for ungdomsskolen og skal også bli det for den nye barneskolen når den tas i bruk. Samtidig vil vi fortsatt være åpent for alle andre også, understreker Haugen.

Familiedag fra klokken 10.00
Simen Haugen og Biri Bibliotek har et ønske om å bli et lite kultursenter i bygda. – Vi vil etterhvert satse på å ha en del aktiviteter her, blant annet forfatterbesøk, minikonserter, opplesing og annet, sier han, – det hele starter med familiedagen kommende tirsdag, den 28. februar. Da åpner vi klokken 10.00 og har åpent fram til kl. 15.00.

Man kan bygge figurer med Strawbees og feste på motoren Quirkbot, slik at figurene kan bevege seg som roboter. – Blir det mange nok deltakere, lages det et robotløp, lover Haugen, og ramser opp: – Det blir høytlesning med Marcus Larsen kl.10:30, det passer for barn 3-6 år. Det blir filmvisning kl. 12:00, det er den animerte familiefilmen «Jakten på snømonsteret» som vises, med aldersgrense 6 år.

I tillegg blir det eget spillehjørne, hvor spillkonsoller og VR utstyr settes opp, dett pågår hele dagen. Her er June Solberg ansvarlig, sier Haugen, som selv er det som kalles spillbibliotekar.

Kaffe og vafler
Han håper også at et lag eller en forening kan ta på seg å steke vafler og koke kaffe. – Det er et ønske at dette skal bli en dag for sosialt samvær og at man kose seg i sammen, sier Haugen videre, – ta gjerne kontakt om du er i en forening eller ønsker å hjelpe til privat.

– Familiedagen er selvsagt gratis, og alle er hjertelig velkomne, avslutter bibliotekar Simen Haugen.