BIRI KIRKE: Anita Skorgan kommer 29. mars til Biri Kirke. Foto: Tara.no.

Anita Skorgan til Biri 

BIRI: Med forestillingen !Bare en mamma – om smerte, prøvelser og uventede gleder» inntar Anita Skorgan Biri kirke onsdag 29. mars. Hun er for mange en kjent og kjær artist, som på hjemmebane har kjempet store kamper på vegne av sine to funksjonshemmede barn.

Anita Skorgan er en artist og låtskriver vi har hatt gleden av å kjenne gjennom svært mange år. Til tross for at hun har levd i offentligheten, har hun samtidig klart å beskytte sin familie mot eksponering. Derfor var det sterkt – og for mange overraskende – å få ta del i noen av hennes livserfaringer da hun var gjest hos Lindmo i 2019. 

Hun er mor til to tvilling-jenter med cerebral parese. Begge bruker rullestol og begge bodde hjemme til de var 18 år gamle. Nå som Skorgan har fått tilbake kreftene, føler hun et behov for å dele disse sterke opplevelsene. Midt i alt det krevende skildres også den uventede gleden, kjærligheten og styrken som dukker opp og som byr på utvikling og nye horisonter. 

Det har nærmest blitt en klisje at kampen mot systemet er en hardere prøvelse enn det å være forelder til barn med tunge omsorgsbehov. Like fullt er det slik hun opplever det når hun blir fullstendig avhengig av hjelp og støtte utenfra for å klare omsorgen for de multifunksjonshemmede tvillingene og for å mestre sitt nye liv. I foredraget skildres dette og vi er med på fortellingen om hvordan det gikk til i den første, avgjørende tiden da livet ble snudd helt rundt. 

Dette blir en kveld hvor Anita Skorgan deler ærlig og rått, og samtidig byr på personlige musikkinnslag som emosjonelt utdyper og farger det hele.

Midt oppi alt det krevende skildres også den uventede gleden, kjærligheten og styrken som dukker opp og som byr på utvikling og nye horisonter.

Anitas personlige musikkinnslag underveis utdyper foredraget på en fin måte.  

I Biri kikre onsdag 29.mars kl 19.00

Billetter kan forhåndsbestilles eller kjøpes i døra, billetter kan kjøpes her