MINST: Kristian Ingelsrud Kind (sprintens yngste deltager, snart 2 år).

De minste koste seg på Madshussprinten

BIRI: Hele 30 unger under 7 år deltok på årets Madshussprint lørdag 3. februar. Det er komiteen som sto bak arrangementet særdeles fornøyd med. Komiteen har også sett et forbedringspotensial for denne skiaktiviteten.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Årets Madshussprint samlet 80 deltagere, sier komiteleder Martin Sveum, – det er nok en del mindre enn vi hadde håpet, vi har kapasitet til tre ganger så mange. Likevel var det kjempemorsomt med så mange unger under 7 år, det er jo første gangen vi inviterte de minste. – Det ble en ordentlig happening, fortsetter han, – og å se gleden da de mottok deltagerpremiene var ubetalelig. Han takker også speakerparet Kåre Martinsen og Roger Hansen fra Vind IL, som hadde full kontroll på både navn og nummer på de minste. – Blir stor stas av sånn, mener Sveum.

Han takker også Madshus, som ga bort 8 racing skipar til tilfeldige deltagere, her kunne sistemann likegodt vinne et skipar som vinneren. – Et lite overskudd ble det også, selv om vi hadde slått på stortromma angående premier, alle fikk deltagerpremie i tillegg til at de tre beste i hver sin klasse fikk premie. Så må jeg skryte av både av komite og de vel 50 funksjonærene som år etter år stiller opp. Ikke rart at Madshus roser oss, smiler Sveum.

Ser framover
Sveum og Madshuskomiteen ser likevel framover og ønsker selvsagt flere deltagere. Et virkemiddel kanm være å søke kretsen om å få cupstatus. Det vil si at Biri IL blir med som arrangørerer av skicupen som distriktene gjennomfører hver vinter. – Gudbrandsdølene har sin cup, Vestoppland har sin, sier Sveum, – og midt imellom disse ligger Biri. Vårt håp er at Madshussprinten blir en del av dette. 

Det vurderes også å øke aldergrensen fra dagens 16 år. Det vil medføre en utvidelse av løypetraseene, noe Sveum mener er enkelt å gjennomføre. – Da kan vi anta at det vil bli et par hundre deltagere, sier han, – noe vi har kapasitet til. 

– Så var det fantastisk å se at alle anleggene var i bruk, hallen, stadion, løypenettet og klubbhuset, avslutter Martin Sveum, – vi har det fint i Biri.

Marte Strøm Sletten og Maja Ødegårdstuen

Sondre og Jonas Nygjerdet og Nimrod Tsegay

Emmi Lunde Bjørnstad

PREMIER: Folksomt på premieutdelingen i klubbhuset.

HEKTISK: Det var hektisk i målområdet.

I HALLEN: Noen benyttet anledningen til litt ballspill.

GODT VÆR: Noen vakter som nyter godværet.

VAFLER: Populært med pølser og vafler.

PREMIER 1: Premieutdeling 8-10 år.

PREMIER 2: Premiutdeling 11-12 år.

PREMIER 3: Premiutdeling 13-16 år.

DE MINSTE: Snart klart for start for 2-7 år klassen.

FLAGG: Vind og Raufoss profilerte seg med egne flagg.

STARTMANN: Åge Jevnesveen, konsentrert starter.