ÅPNET: Ordfører Torvild Sveen (Sp) åpnet onsdag treningssenteret Next i Biri.

Spreke biringer

BIRI: Med høytidelig åpning av ordfører Torvild Sveen fikk Biri onsdag sitt eget treningssenter. Rundt 40-50 treningsivrige og andre nysgjerrige møtte opp og fikk servert kaffe og kaker og rimelig medlemsavgift.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Treningsenteret er en del av NEXT-kjeden. Gründer og eier Jorge Brito var selvfølgelige sterkt tilstede og kunne fortelle at allerede nå var det solgt over 200 medlemskort. – Det er tydelig at dette har vært et savn i Biri, mente han, – og at et lavterskeltilbud som vårt absolutt har sin plass i folkehelsepolitikken. Vår største konkurrent er jo sofaen.

LEDER: Daglig leder og gründer Jorge Brito var veldig fornøyd med mottakelsen i Biri.

FORNØYD: Gårdeier Anders Marstein var også fornøyd, både med leietager og åpningsdagen.

Senteret vil være døgnåpent, hvor medlemskortet også er et nøkkelkort. – På den har vi oversikt over hvem som er her når, hevdet Brito, – en sikkerhet for alle. Hos NEXT dreier det meste seg om selvbetjening, men det vil jo selvfølgelig være trenere og andre innom av og til, blir vi fortalt. – Biri er det sjette senteret som åpnes, det sjuende åpner i Froland på lørdag, sa Brito. Han kunne også fortelle at kjeden har brukt vel halvannen million kroner på utstyr og noe oppussing. – Men det er gårdeier som har tatt den største andelen av oppussingen, sa Jorge Brito. Gårdeier Anders Marstein bekreftet dette, men la

til at det å pusse opp de vel 300 kvadratmeterne ikke var noe tungt økonomisk løft. – Likevel var det mye som skulle på plass, sa han, – men det gikk veldig fort da vi ble enige om avtalen. En avtale som ble påbegynt etter at NEXT-kjeden kom på besøk for rundt et år siden.

ETTERLENGTET: – Dette er et etterlengtet tilbud i Biri, mente Linda Charlotte Bergmann Hichour.

Før og etter jobb
Som nevnt innledningsvis var det rundt 40-50 personer innom lokalet den timen biri.no var der, og flere strømmet til etterhvert. Mange sikret seg medlemskort, blant annet Linda Charlotte Bergmann Hichour. – Dette er et lenge etterlengtet tilbud her i Biri, mente hun, – min plan er å begynne å trene umiddelbart, antageligvis alene. Men jeg er sikker på at jeg vil treffe kjente her, sa hun til biri.no. Hun regner også med at det vil bli trening både før og etter jobb. – Men ikke på samme dagen, altså, smilte hun.

Sekk og flaske
Kjell Ødegårdstuen regnet med å få med seg flere på treningen. – Det blir ekstra hyggelig hvis vi for noe sosialt rundt dette, sa han, – det blir lettere å bruke senteret da, hvis man har noe faste avtaler. Han regnet videre med – at formiddagen ville være et ypperlig tidspunkt for oss pensjonister. Så får de unge og de i arbeid ha ettermiddagen til rådighet. Ødegårdstuen var veldig fornøyd med å ha fått både sekk, drikkeflaske og medlemskort for bare 349 kroner. – Storveis, smilte han på vei bort til kaffe og kakebordet.

Utfordrer viljen
Ordfører Torvild Sveen var særdeles imponert over sine sambygdinger. – At hele 200 biringer allerede har sikret seg

SOSIALT: Kjell Ødegårdstuen håper det vil bli sosialt å gå på trening.

medlemskap, det er rett og slett storartet, sa han, – det er tydelig at det var på tide med et treningssenter. Som også vil være et fint supplement til andre aktiviteter i bygda. Ordføreren mente videre at det finnes mange måter å drive folkehelsearbeid på: – hvis dette kan bli en sosial møteplass i tillegg til treningsaktivitetene, vil det utfordre folkehelsens største utfordring, nemlig viljen.