Grendekonsert på Strandheim

BIRISTRAND: Det hører til sjeldenhetene at vingrominger tar turen sørover og over Bjønnstadelva for å oppleve musikk. Men Biristrand Musikkforening fikk det til de, ved å invitere Vingrom Brass til felles grendekonsert på samfunnshuset Strandheim.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Med musikere og publikum var samfunnshuset rimelig fullt denne onsdagskvelden. En kveld som normalt er øvingskveld for de respektive korpsene også, i hver sin bygd.

Det hele var greit satt sammen, før kaffepausen spilte Biristrand Musikkforening, etter pausen og loddtrekning spilte begge korpsene sammen, såkalt bladspilling. Det vil si at de fikk utdelt et noteark med en låt ingen hadde øvd på. Og det gikk veldig bra, det ble rimelig samspilt til slutt. Så var det Vingrom Brass sin tur, et korps som er noe mer marsjorientert enn forgjengerne.

ALLE MANN ALLE: Biristrand Musikkforening og Vingrom Brass spilte en låt sammen, en såkalt bladspilling.

Tanta til Beate
Men tilbake til start, Biristrand Musikkforening åpnet knallhardt og pompøst med Griegs hyldningsmarsj fra Sigurd Jorsalfar, fortsatte så med The Drifters Under The Boardwalk, så kom en potpurri fra Phantom of the Opera og korpset begynte å bli ordentlig varm i trøya. Da de så avsluttet med Tanta til Beate, følte vi nærmest at Lillebjørn Nilsen svevde i lokalet, og korpset fikk sin velfortjente applaus. Nevnes bør også Jarle Hillestad, som var en utmerket trompetsolist under Stormy Weather.

SOLIST: Jarle Hillestad var en utmerket solist under Stormy Weather.

Selv om det bare var en uhøytidelig samling, som Steinar Nyhus påpekte da ønsket velkommen, vil vi tro at Vingrom Brass fikk noe å tygge på under kaffepausen (bokstavelig talt). En kaffepause som innbrakte en del kroner til korpsene, da åtte loddbøker ble solgt ut.

Marsjer
Som nevnt, Vingrom Brass spilte mer marsjer enn strandingene, og åpnet kanskje litt usikkert med Båstadlundguttenes marsj, muligens litt konkurransenerver likevel? Men så tok de seg kraftig sammen, og nærmest blåste publikum av banen med Onward, christian Soldier, Fool such as I, Overdirector og Sentimental Journey. Da de feiende avsluttet med Them Basses var det ikke tvil, vi hadde opplevd to likeverdige korps, om enn med noe forskjellig uttrykk. – Dette var skikkelig moro, sa dirigentene Nils Erik Lister (Biristrand Musikkforening) og Roy Willy Rønningen (Vingrom Brass) etter grendekonserten, – vi har lyst til å gjøre mer av dette. 

Det er det ikke vanskelig å være enige i, kanskje korpsene kunne slå seg sammen, ble det nevnt blant publikum. I hvert fall ble det lagt merke til at noen spilte i begge korpsene.

Nå har Biristrand Musikkforening mye øving å se fram til, 22. og 23. april inviterer de nemlig til vårkonsert med selveste Anita Hegerland som gjesteartist. Strandinger og biringer har virkelig noe å se fram til.

DIRIGENTER: – Dette var moro, sa dirigentene Nils Erik Lister (til venstre) og Roy Willy Rønningen.