MOELVEN/BIRI DAMELAG: Foran fra venstre; Tonje Sveum, Lise Jakobsen, Tone Elise Askehagen, Ragnhild Sæter (spillende trener), Ingvild Ouren Jostad,  Kine Iversen, Anne Mari Gaaserud. Bak fra venstre: Merete Jostad (lagleder), Trude Finstad, Thea Brandsrud, Marthe Haugen, Vanja Johansen, Katrine Svartbekk, Elise Haugelien Bilit, Birgit Solheim, Mia. Tre spillere var ikke med på treningen når bildet ble tatt. 

Håndballdamene håper på folkefest

BIRI: Etter et par sesonger preget av korona, smittevern og lite arrangerte kamper, er endelig håndballhverdagen i gang igjen. Både treninger og kamper er i gang for spillere i 6-11 års klassene, og ikke minst for damelaget, som er et samarbeidslag med Moelven IL. Nå inviterer de til håndballfest tirsdag 7. februar.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Den dagen har håndballdamene treningskamp mot Ottestad i Biri Flebrukshall, spillende trener Ragnhild Sæter og lagleder Merete Jostad håper at biringer og modøler vil være med å skape en liten folkefest i hallen den dagen. – Ottestad spiller i 4. divisjon, og er omtrent på vårt nivå, sier de, – dette gleder vi oss stort til og inviterer derfor håndballinteresserte til kampen. Kampstart er klokken 19.45, blir vi fortalt, – og det er gratis inngang og selvfølgelig også kiosk. Så kom og bli med på håndballfest, insisterer Sæter og Jostad.

LAGLEDER: Merete Jostad er lagleder for Moelven/Biri damelag. – Jeg er en god potet, sier hun.

Ønsker flere
Nå har de også en baktanke med dette. De håper at kampen kan være med å vekke lysten til å drive med håndball. – Vi er jevnt over 12-13 damer på trening, idag er vi faktisk hele 16 på trening (tirsdagkveld) jevnt fordelt på biringer og modøler. Men vi vil gjerne ha med oss flere, sier trener Sæter. – Både på damelaget og nedover i aldersbestemte klasser. Så langt er det et sprang fra damelaget og ned til gutter 11, kanskje vi kunne fått til juniorlag også, håper hun. – Det hadde vært bra for rekrutteringen til seniorlaget. Hun legger heller ikke skjul på at et senior herrelag hadde vært suverent å fått til. – Vi er flott gjeng med jenter fra 16 årsalderen til godt voksne damer på rundt 50 år, skyter Jostad inn, – her det plass til både unge og noe eldre. Så er vi en fantastisk flott og inkluderende gjeng. Så langt er det G/J 6, G/J7, J10 og G11 som trener og spiller kamper.

– For å spille på seniorlaget må man være 16 år, legger Sæter til, – men 15-åringer kan være med å trene på seniornivå.

Klar for 4. divisjon
Moelven/Biri damelag har hatt samarbeid to sesonger, hovedsakelig i juniorklassen (16-20 år). Etter noe frafall blant disse spillerne på grunn av skolegang og studier, ble det etter hvert et tilbud for kvinner senior. En god blanding spillere med mye erfaring og godt samhold startet sesongen med to seire mot Fron og Vågå i Vinstrahallen 6.november. Nå er klubben i med i Aktivitetsserien for damer, som innebærer færre kamper enn i 3. og. 4.divisjon hvor det er full serie med tabell. – Vi har ca en kampdag i måneden, hvor vi spiller to kamper samme dag, sier spillende trener Sæter. – Kampsted bestemmes etter man ser hvilke lag som deltar fra runde til runde, man må ikke spille alle kamphelgene ila sesongen, da det ikke føres tabell. Men nå satser vi på å bli med i 4. divisjon neste år, noe alle spillerne gleder seg til. Hvor mange kamper det blir i løpet av en sesong er noe usikkert, alt avhenger av antall lag som melder seg.

Ingen aktivitetsavgift for G/J 6 og 7 år
– Våren 2022 fikk Biri IL Håndball tildelt 20 000 kr fra Gaveutdelingen i Totens Sparebank, sier Merete Jostad, – håndballgruppa har alltid hatt fokus på å holde aktivitetsavgifter på et lavt nivå, og ha fokus på at inntekter til cuper og sosiale samlinger skal komme fra dugnadsarbeid. 

Totens Sparebank hadde i år fokus på bærekraftige tiltak i lokalmiljøet, og et nesten gratis tilbud til de yngste ble derfor lagt merke til i søknaden. – Der beskrev vi hvorfor og hvordan vi ønsker å kunne gi tilbud til flest mulig, ved blant annet å gi fritak for aktivitetsavgift til de to yngste klassene, fortsetter Jostad. – Spillere må være medlem i Biri IL, men skal ikke ha andre kostnader til deltagelse enn dette, da klubben har alt nødvendig utstyr til utlån.

SPILLENDE TRENER: Ragnhild Sæter er spillende trener for damelaget.

Masse erfaring
Både spillende trener Ragnhild Sæter og lagleder Merete Jostad har bakgrunn som håndballspillere. Sæter har spilt håndball for blant annet Veldre, Elverum og Moelven. – Nå er det sju år siden jeg sist var aktiv, sier hun, – og at jeg er spillende trener var egentlig ikke meningen. Men så ble jeg spurt da, i og med at å få på plass en trener var viktig for å vekke liv i seniorhåndballen igjen. Heldigvis har jeg både ledererfaring og utdannelse innen ledelse. Det kommer jo godt med, smiler hun, – så er samboeren min (Simen Nysæter, red. anm.) fotballtrener for herrelaget i Moelven, jeg får en del gode innspill fra ham. Merete Jostad har blant annet spilt håndball for Redalen tidligere, – nå er jeg mer en koordinator for håndballgruppa, sier hun, – i og med at Ragnhild er ute på banen under kamper, er jeg sjef på benken og alt rundt kampene. En god potet, avslutter hun. Både Merete Jostad og Ragnhild Sæter gleder seg stort til 4. divisjons spill fra høsten av. – Spillerne har utviklet seg veldig mye i løpet av denne sesongen, avslutter Sæter, – vi ser fram til å prøve oss i divisjonssystemet. Så da er det duket for seriespill i hallene både i Biri og på Moelven. Men altså først treningskamp i Biri Flerbrukshall tirsdag 7. februar. Sæter og Jostad håper på å vekke håndballinteressen i bygda, – vi har plass til både mødre og barn.

Vil du vite mer om håndballen i Biri og Moelven? Klikk deg inn her:
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100088306837121
Instagram: https://www.instagram.com/moelvenhandballdamer/