MORO: Mathea Amdahl og Kristian Rønningen synes rekruttskyting er kjempemoro. Det er Magnus Rønningen og Oliver Stensrud (begge stående bak) veldig enige i. Alle fire har som mål å vinne skytterstevner.

Bli med på rekruttskyting 

BIRI: Hører du jevne rifleskudd på Herredshuset, ikke bli redd. Det er Biri Skytterlag som hver torsdag kveld har rekruttskyting. Og instruktørene holder streng kustus på rekruttene.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

INSTRUKTØRER: Fra venstre Thorleif Rønningen og Bjørn Stensrud. Hver eneste torsdag stiller de som instruktører. Dugnadsånden lever i Biri, den.

– Vi har strenge regler og disiplin, sier instruktørene Bjørn Stensrud og Thorleif Rønningen, – ungene er nødt til lære og forholde seg til disse i og med at vi driver med skyting. Sikkerhet først, lover de.

Hver torsdag har de skyteøvelser, på det jevne er det 10-12 barn og unge i barne- og ungdomsskolealder som trener  skyting, både jenter og gutter. – På det meste har vi hatt 18 unger her, sier instruktørene.

Ikke optimalt
Det er vinterhalvåret som Herredshuset brukes som øvingsarena, vår, sommer og tidlig høst er 100 meters banen på Biri skytebane øvingssted. – Vår drøm er å bygge ut skytebanen til et fast øvingssted, sommer som vinter, sier Stensrud. – Vi har planer for både utbygging av banen og en eventuell utvidelse/oppgradering av klubbhuset. Selv om de er fornøyd med å leie kjellern på Herredshuset, er det ikke optimale øvingsforhold. – Det er litt trangt, innrømmer instruktørene.

Torsdager kl. 18.00
– Likevel har vi plass til flere, sier Stensrud og Rønningen, – både jenter og gutter er velkomne.  Å være med på rekruttskyting kan man trygt kalle et lavterskeltilbud. – Vi stiller både med våpen og ammunisjon, sier skytterlagets to instruktører, – man trenger ikke ta med noen ting. Vi tar 10 kroner for 5 skudd, normalt har vi 4 runder med skyting a 5 skudd, så en kveld koster 40 kroner, sier de. De understreker videre at man ikke må være medlem av Biri skytterlag for å være med. – Og man kan også bare møte opp en kveld og prøve, så finner man fort ut om dette er noe som man liker eller ikke, avslutter instruktørene Bjørn Stensrud og Thorleif Rønningen, – husk at der er kl. 18.00 på torsdager. De informerer også om at det er salongrifle og kaliber .22 som blir brukt under rekruttskytingen. Med dioptesikte og stativ.

BLINK!: Det er treffsikre barn og ungdommer på rekruttskytingen, fra venstre ser du blinkene til Kristian, Mathea, Oliver og Magnus. Og det bare etter ett år med skytetrening.

Vinne skytterstevner
Biri.no fikk overvære noe av skytingen, og ble vitne til imponerende resultater. Mathea Amdahl og Kristian Rønningen var enda ikke så opptatt av å bli skytterkonge eller skytterprinsesse, likevel var de begge tydelige på hva som er målet: – Å gjøre det så bra som mulig på de aldersbestemte skytterstevnene, og selvsagt aller helst vinne. Intet mindre.

Skulle du være nysgjerrig på dette, finner du ut mer på Biri skytterlags nettside:
https://www.biriskytterlag.no/ eller deres facebookside https://www.facebook.com/biriskytterlag