MADSHUSSPRINTEN: Årets Madshussprint tar imot skiløpere helt ned i 2 år. – Det blir et spennende forsøk, sier rennleder Martin Sveum.

Madshussprinten med nyhet

BIRI: Lørdag 4. februar er det duket for en stor idrettsbegivenhet i Biri. Da går nemlig Madshussprinten av stabelen i Biri Idrettspark. Det er 17. gang dette rennet arrangeres av Biri IL. I år med en aldri så liten gladnyhet.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

RENNLEDER: Martin Sveum er rennleder og leder av Madshuskomiteen i Biri IL.

Rennet er en del av Madshus Ski-festival som foregår i hele Gjøvik-regionen. Rennet, som tidligere var for barn og unge mellom 8 – 16 år, kommer i år med en nyhet: – Vi slipper til barn helt ned i 2 år og opp til 7 år, sier rennleder Martin Sveum. – De yngste, altså 2-7 år går en løype på vel 300 meter, alderstrinnet 8-10 år går 800 meter og fra 11-16 år er løypen 1 kilometer. –  Stilarten er klassisk, blir det opplyst.

Madshus-ski
Første start er kl. 11.00 lørdags formiddag, og Sveum ønsker naturligvis publikum velkommen. For de yngste er påmelding helt fram til et kvarter før start, og påmelding kan skje ved oppmøte renndagen. Det er heller ingen rangering for barn opptil 10 år, – de blir tatt tiden på, sier Sveum, – men altså ingen rangering. Men alle får et deltagerbevis, lover han, – og så vil det i hver klasse bli trukket ut et par flunkende nye Madshus-ski. Her kan likegodt sisteplassen vinne premie, som førstemann, smiler han.

Gratis påmelding
Løypene er som tidligere lagt til nederste del av lysløypa. – Så er det vanlig kioskdrift, fortsetter Sveum, – så både unger, foreldre og andre tilskuere kan få noe å varme seg på eller slukke tørsten. Varme seg kan man også gjøre i idrettshallens foaje, hvor også garderober, toaletter og rennkontor er. – Så må jeg tilslutt nevne at det er gratis påmelding for de yngste, avslutter rennleder Martin Sveum, – fra 11 år og oppover betaler man en startkontingent på 130 kroner. Mer om påmelding, løypetrase og arrangement kan du lese her.