IDYLLISK: En Måneskinnskonsert scorer høyt på idyll.

Måneskinnskonsert ved Gråsteinsbua

-Vi har bestilt klarvær og måneskinn til konsertopplevelsen vår inne på myra ved Gråsteinsbua den 10.mars, sier Reidar Aas. Da håper han på massevandring på de tre skiløypene som fører inn til idyllen inne på Gråsteinsmyra.

Reidar Aas håper mange tar skiene fatt på måneskinnskvelden 10.mars.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Skulle det bli overskyet, blir det like magisk når folk kommer på ski inn og opplever å møte et hav av fakler på myra og kan nyte en timelang konsert med Stein Villa og Arild Nygaard, lover primus motor, Reidar Aas.
For konserten i fjor med disse to artistene ble en suksess som arrangørene, Lions-klubben i Biri/Innlandet og Biri Jeger og Fiskeforening, håper å gjenta også i år, Det er disse to foreningene som eier Gråsteinsbua.

Konserten foregår utendørs, og Aas oppfordrer folk til å kle seg godt. – Husk også å ta med noe isolerende å stå på, sier han. 

Artister
Folkemusikeren Stein Villa er en spennende musiker som vet å by på overraskelser. Han kan skape musikk av et par Madshusski, og av mangt han finner i naturen.  Han kan lage fløyter og strenger av sau, geit, hest, ku, trane og gaupe og av ulike treslag, fjoråret viste at han og trubadur Arild Nygaard samspiller godt, blir vi fortalt.

ARTISTER: Stein Villa og Arild Nygaard

Trolsk
-Det blir gratis inngang, men folk kan gjerne vippse oss med en liten støtte, håper Aas, som er leder av dugnadsgjengen som skal få arrangementet til å gå i hop og skape den festen utenom det vanlige som Måneskinnskonserten har blitt. – Her blir det satt ut fakler  som sammen med et stort bål vil skape en trolsk stemning for alle som kommer denne kvelden, lover han.  Det vil også bli servert varmt drikke og noe å bite i.

Hvordan komme dit
For å komme til Gråsteinsbua er det tre muligheter. Du kan ta Åsrovegen til Bratbergsetra og videre til Kalverudsetra. Da har du en liten skitur i lett terreng på 1600 meter.  Eller du kan kjøre til Biri Øverbygd der du parkerer ved Dempa. Derfra er det ca to kilometer, mens en tredje mulighet er fra toppen av Vingromsåsen, på vegen mot Torpa. Fra parkeringsplassen her er det tre kilometer. – Parkeringsplassen ved Bratbergsetra har dessuten blitt dobbelt så stor, legger Aas til, – derifra er det 2,5 kilometer inn til Gråsteinsbua. 

Alle er ikke like gode til beins, de har mulighet til å få snøscootertransport fra både Fjellmyra og Bratbergssetra. – Det hele starter klokken 19.30, avslutter Reidar Aa