MANGE UNGER: Vel 45 unger koste seg i bakken da Biristrand skitrekk åpnet anlegget på søndag. (Bildet er fra en skidag i fjor vinter)

Biristrand skitrekk åpnet

BIRISTRAND: Søndag åpnet Biristrand skitrekk årets sesong. Med snøfallet som har kommet de siste dagene var det ikke gitt at det skulle skje. Men med stor dugnadsinnsats kunne de altså ønske ungene velkommen til aking i bakken og åpen kiosk.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Det gikk veldig bra, sier Ole Kristian Skjølås Engeseth, driftsleder i bakken. – Litt oppstartsproblemer med slakt tau riktignok, men vi fikk justert det ganske fort. At skitrekket fortsatt er populært, vil nok de vel 45 ungene som var der underskrive på. Med godt og vel 15 foreldre/voksne tilstede også, så er Skjølås Engeseth godt fornøyd med åpningsdagen. – Nå vil skitrekket i hvert fall holde åpent til påske, lover han, – eller så lenge det er snø nok.

Åpningstidene er tirsdag og torsdag  kl. 17.00 – 20.00 og lørdag og søndag kl. 11.00 – 15.00.

FART OG MORO: Man kan leke seg med både snøbrett og ski i anlegget. Biristrand skitrekk passer for alle nivåer og brukes stort sett av unger mellom 1-8 klasse. Klikk på bilder for skitrekkets facebookside.

DRIFTSLEDER: Ole Kristian Skjølås Engeseth er driftsleder for anlegget og styreleder i Biristrand skitrekk.

Dugnadsjobbing
Det er forståelig at dette krever voksne folk tilstede, det hele drives på dugnad. – Vi har behov for 8 personer hver uke, sier Skjølås Engeseth, – altså to hver dag det er åpent. Han har vært på driftslederkurs og vet hvordan man håndterer selve skitrekket. – Alle som er ansvarlig for kjøringen, blir behørig opplært, lover han, – dessuten er det en del som har vært med i mange år og er erfarne i dette. Som alt annet som er basert på frivillighet, ønsker også Biristrand skitrekk flere til dugnadsjobben. – Vi håper også å få med oss foreldre fra Biri, sier Skjølås Engeseth, – vi ser jo at det er en del unger fra Biri her. Noe som er veldig, veldig bra, understreker han og legger til at bakken har to nedfarter på ca. 300 meter hver.

Gjøvik kommune positive
Med det forestående salget av skolen er gjengen som drifter skitrekket spente på hva som skjer. – Vi har selv tatt kontakt med Gjøvik kommune for eventuelt å kunne kjøpe den delen av eiendommen som er tilknyttet skitrekket, sier Skjølås Engeseth til biri.no. – da selvfølgelig til en symbolsk sum. Så langt biri.no erfarer, er ikke Biristrand skole lagt ut for salg enda. Men at dette vil skje i løpet av vinteren. Noe Morten Normann, leder i eiendomsavdelingen i kommunen kan bekrefte. Han bekrefter også at de har hatt møte med Biristrand skitrekk og at deres forespørsel er under vurdering. – Vi jobber med saken og med å legge til hensyn at Biristrand skitrekk kan drifte anlegget, sier han, – de er ikke glemt, og vi stiller oss positive til at det fortsatt skal være drift i bakken, understreker han.

Sikkert anlegg
For de som stiller spørsmålet ved sikkerheten i anlegget, kan Skjølås Enegeseth berolige dem med at der er alt i orden. – Skitrekket er av typen Uglum tautrekk og er godkjent av Statens Jernbanetilsyn, avslutter Ole Kristian Skjølås Engeseth. – Dessuten er vi forsikret gjennom If forsikring.