JUSS: Å skrive et testamente krever ofte kunnskap om juss, forteller advokat Geir Berg (midten) til Bjørn Egil Skar og Gunnar Ramdahl. 

Gratis råd om å skrive testamente

Arveoppgjør har skapt mye uvennskap i mange familier. Derfor stiller advokatekteparet Geir og Marianne Berg opp helt gratis for å gi deg råd og veiledning på et åpent møte på Honne torsdag 19.januar. Det er den lokale Lionsforeningen Innlandet,  som står som arrangør, og møtet er åpent for alle og gratis. 

EINAR LYNGAR

-Det er mye å tenke på, og mange feller å gå i når et testamente skal skrives, sier advokat Geir Berg i advokatfirmaet Berg på Lillehammer. Med sine lange erfaring i å hjelpe folk til et fornuftig dokument som kan bevare familiefreden etter et dødsfall, håper han og kona og kunne gi nyttige råd.
Berg forteller at folk som vil komme til Honne denne kvelden, gjerne må sende en mail til geir@advokatfirmaetberg.no på forhånd med en problemstilling. Helt gratis, selvsagt.

De vil også åpne opp for spørsmål fra salen, samt at både han og kona vil  sette av litt tid, for å møte folk for en gratis konsultasjon, forteller han til Biri.no.
Å la en profesjonell advokat skrive et dokument koster ikke all verden, og kan ofte være lurere enn å skrive ett selv. Skulle man ønske å skrive et testamente selv, må man imidlertid sørge for at det er undertegnet av to personer.  På møtet eller kurset vil han ta for seg noen tenkte case, som skulle passe for mange. 

Har du barn lurer du kanskje på hvem som skal arve hytta eller huset du bor i. Det er et ganske så vanlig problem i dag, forteller Berg. Og skulle du har vært gift tidligere, og har barn fra to ekteskap blir det enda vanskeligere.

Eller, hvilke problemer oppstår når den ene ektefellen dør, og hvordan blir arven til de barna denne personen hadde før det nye ekteskapet, i forhold til de andre barna. 

Særeie og uskiftet bo med særkullsbarn er også problemer som krever noe advokatbistand, og  bor du sammen med en samboer og ikke er gift, kan det være lurt å skrive en samboerkontrakt. Her er masse problemstillinger som trenger ekspertise på både lov og juss, som du vil få møte på Honne.

Og, det er ikke slik at bare eldre personer som er opptatt av å skrive et testamente. Stadig flere unge velger å sikre en rettferdig fordeling, dersom man skulle gå bort. Dessuten å hindre opprivende  konflikter i familien. Faktisk opplever hver fjerde person ubehag i forbindelse med arveoppgjør, noe som altså er mulig å forhindre, sier Geir Berg. 

Presidenten i LC Innlandet, Bjørn Egil Skar, håper mange biringer og andre,  finner vegen til Honne torsdag neste uke til denne enestående sjansen til å få hjelp og veiledning, til noe mange føler som en byrde. Han forteller at det også blir trukket en gevinst blant de som møter opp på Honne neste torsdag. 

Kurs: Arveplanlegging
Sted: Honne
Tid: torsdag 19.1 kl 19-21