GRENDEKONSERT: Onsdag 25. januar blir det grendekonsert på Strandheim med Biristrand Musikkforening (bildet er fra 1930-årene) og Vingrom Brass.

Grendekonsert på Biristrand

BIRISTRAND: Biristrand Musikkforening er et korps som sjeldent hviler på sine laurbær. Nå inviteres det til grendekonsert sammen med Vingrom Brass.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Noen av korpsets medlemmer øver sammen med vingromingene, sier Sven Erik Strand, sekretær og talsmann for Biristrand Musikkforening, – og da fant vi ut at vi skulle ta en øvingskveld i sammen. Etterhvert ble det til at vi heller inviterer bygdefolket og holder en liten grendekonsert istedenfor. 

Onsdag 25. januar
Korpsets faste øvingskveld er onsdager på Strandheim, derfor er også grendekonserten satt til en onsdag, nærmere bestemt 25. januar. – Det hele starter kl. 19.00, sier Strand, – og det er gratis inngang. Vi serverer også kaffe og kaker i pausen, gratis det også. Så håper vi heller at folk vil kjøpe lodd, smiler han og lover samtidig at Vingrom Brass er mer enn klare for en tur til nabobygda. – Dette gleder vi oss til og håper at både strandinger og biringer vil ta turen, oppfordrer Strand.

Vårkonsert
Han forteller videre at musikkforeningen på Biristrand straks starter øvingen til årets vårkonsert, som er planlagt de 22. og 23. april, som tidligere med en konsert på Strandheim og en på Herredshuset i Biri. – Da får vi besøk av en stor, internasjonal stjerne, reklamerer Strand, – selveste Anita Hegerland beærer oss med et besøk, vi gleder oss som barn til spille sammen med henne. Og om ikke det er nok, korpset er også i gang med prosjekt sammen med både Vingrom Brass og Kastad Musikkforening. – Vi kaller det et prosjektkorps, sier Sven Erik Strand avslutningsvis, – et 30-talls medlemmer fra de tre korpsene øver sammen en gang i måneden, og det ligger i kortene at også her blir det konserter utpå våren. – Men dette går ikke utover de opprinnelige korpsene, understreker han, – det er et tillegg for de som ønsker å spille og øve mer.

Men altså, aller først grendekonsert på Strandheim onsdag 25. januar kl. 19.00.