ØNSKER VELKOMMEN: Det var Anne- Mette Amble som fikk ideen til åpent hus. Nå ønsker hun og leder i Redalen Røde Kors, Siw Monicha Bruun de Neergaard (til høyre), velkommen til Åpent Hus første tirsdag i måneden. – Og det er fra kl. 18.00, understreker de.

Åpent Røde Kors hus

BIRI: Røde Kors huset i Biri hus, eller Daffer´n om du vil, huser mange aktiviteter. Huset eies av Redalen Røde Kors, og tirsdag 3. januar vil de vise frem huset med åpent hus fra kl. 18.00.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Her er alle velkomne, sier Anne-Mette Amble, som er aktivitetsleder for Åpent Hus-prosjektet. Sammen med leder av Redalen Røde Kors, Siw Monicha Bruun de Neergaard, ønsker hun selvsagt at mange kommer, ung som eldre. – Blant våre medlemmer finner du alle aldersgrupper, forteller de Neergaard men legger til at du ikke må være medlem for å komme på besøk når Røde Kors åpner huset.

Vil vise fram Daffer´n
– Og ikke vil det bli mas om å bli medlem heller, legger Amble til, – selv om vi selvsagt ønsker flere medlemmer. Du kan også være frivillige i Røde Kors uten å være medlem.

Når det er sagt, så er begge to veldig tydelige på at hele tanken bak Åpent Hus er å vise fram Røde Kors for bygdefolket, fortelle hva de driver med og ikke minst vise fram huset. – Fordi her på Daffer´n har vi fått det veldig fint, skryter damene. Og er man interessert i sosialt eller humanitært arbeid, så er vi her, smiler de.

Første tirsdagen i måneden
De håper selvsagt at mange biringer vil være nysgjerrige og ta seg turen. – Vi serverer både kaffe, te og brus, loves det, og satser på at dette skal bli et fast møtepunkt for mange den første tirsdagen i måneden framover. – Vi vil også ha forskjellige temakvelder, sier Amble, – med foredrag og annen nyttig informasjon. 

De venter ikke fullt hus første kvelden, men har tro på at det etterhvert kan komme en del folk. – Vi skal i hvert fall gjøre vårt for at det skal bli både trivelig og interessant, både for unge og eldre, lover de Neergaard.

Hjelpekorpset
Blant aktivitetene Redalen Røde Kors driver med er Hjelpekorpset, som har egen hytte på Torpaåsen, hvor de hver påske har vakt og aldri er langt unna hvis noe skjer på hyttene eller i skiløypene. I tillegg til at de er med på leteaksjoner i distriktet hvis det behøves. Hytten er eid av Redalen Røde Kors og brukes ellers i året til kurs og sosiale treff. 

Godt brukt hus
Besøksvenner med eller uten hund er en annen viktig aktivitet, sammen med våketjenesten. På Daffer´n drives også en godt besøkt ungdomsklubb i Røde Kors sin regi. – Det viktigste for oss kommende år er i første rekke å lande de prosjektene vi driver med, sier de Neergaard.

Hun forteller videre at Redalen Røde Kors har rundt 100 medlemmer, hvorav 20 er ganske aktive. Huset blir i dag leid ut til Biri Sanitetsforening, Frivillighetssentralen og Biri Treff. Samt private som ønsker å leie huset til konfirmasjoner, jubileum og andre festligheter.

– Vi har jo en fin hage her også, avslutter Anne-Mette Amble, – men alt dette får du vite mer om hvis du tar turen nå på tirsdag, eller den første tirsdagen en annen måned.