GIR PENGER: Kjenseth Maskin har gitt Biri IL 50.000 kroner. – Det har gitt oss midler til blant annet å kjøpe ny klokke og mye annet, sier idrettslagets leder Magnar Linnerud (til venstre) og takker Andreas Kjenseth (til høyre) for den overraskende pengegaven.

Fikk overraskende julegave

BIRI: – Idrettslaget trengte sårt en jekketralle, sier Andreas Kjenseth i Kjenseth Maskin. – Jeg tenkte at det kunne vi nå spandere. Og som tenkt så gjort.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Men Kjenseth sluttet ikke å tenke på dette med Biri IL. – Bygda trenger virkelig idrettslaget, sier han videre, – så det slo meg at kanskje min bedrift kunne støtte dem med mer. 

Når det er sagt, så har Kjenseth Maskin gjennom tre generasjoner helhjertet hjulpet Biri IL med graving og annet grunnarbeid, Kristen, Tåle og nå Andreas har alle mange timer i gravemaskin og lastebil for idrettslaget. Dette forteller idrettslagets leder, Magnar Linnerud, – og de har jo alle vært og er medlemmer av idrettslaget også, foreldre og søsken.

Femti tusen
Andreas Kjenseth ønsket altså å gi så det monnet, – måtte jo være litt størrelse på det, smiler han. – Så pratet Magnar (Linnerud) og jeg litt rundt dette, og han kom med en ønskeliste. En forutsetning fra firmaets side var at midlene skulle gå til barn og ungdom.

– Så endte det med en god og rund sum på 50.000 kroner, sier Kjenseth, – ganske mye penger egentlig, men jeg tror det er verdt hver krone. Heldigvis har vi et godt år bak oss, og utsiktene for 2023 er også gode, beroliger han. – Det er en stor glede å gi noe tilbake til lokalsamfunnet man er en del av.

En mengde utstyr
Linnerud ramser opp hva de får for pengene og beroliger Kjenseth med at alt skal brukes i idrettshallen til glede for barn og unge; materialkostnader til eget lagerrom for gym og turn, ekstrautstyr for samme gruppe, en stor klokke i hallen, masse utstyr til håndballgruppa og nett til mål. – Alt dette til en verdi av 50.000 kroner, sier Linnerud fornøyd. – I tillegg betalte Kjenseth Maskin også julebordet for dugnadsgjengen vår, Torsdagsklubben. – Men våre egne ansatte får også julebord, skyter Kjenseth inn. Hos Kjenseth Maskin er det idag 20 ansatte, blir vi fortalt. 

– Det hele er ren netto for idrettslaget, beløpet blir gitt uten noen form for betingelser utenom at det skal gå til barn og ungdom, sier Linnerud som også får mye skryt av Kjenseth, – Magnar har mye av æren for at vi gir dette beløpet, påstår han, – vi kan stole på at pengene blir brukt til det de skal. Og at idrettslaget har en leder som til de grader brenner for Biri er viktig for oss støttespillere. Og ikke minst at han har en dugnadsgjeng med seg som virkelig jobber for bygda og Biri IL. 

Oppfordring
– Så vidt jeg vet har dugnadsgjengen utløst en inntekt eller verdi om du vil, på hele 150.000 kroner bare i år. Det er veldig mye penger det, avslutter Andreas Kjenseth, – og jeg oppfordrer også andre bedrifter i Biri til å gi idrettslaget større eller mindre beløp.