SKAL DRIVE HONNE VIDERE: Fra venstre; Ådne Skurdal i Edge World AS, nåværende hotelldirektør Torbjørn Auflem og Pål Henrik Kristiansen i Odin Gruppen AS.

Honne er solgt

BIRI: De to selskapene Edge World AS og Odin Gruppen AS har nå kjøpt Honne hotell- og konferansesenter, av mange kalt Biris storstue. Kjøpet ble bekreftet i dag, tirsdag 13.12.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Hotellet ble lagt ut for salg i 2021 for 35 millioner, sier gudbrandsdølen Ådne Skurdal. Han er eier og driftsansvarlig i Edge World AS. Sammen med sin partner Sondre Prestegard skal han drifte hotellet, mens Odin Gruppen AS er eier av bygningsmasse og tomtearealet. – Nå har nok ikke vi gitt 35 millioner for eiendommen, smiler han.

SELGERE: Det er Skogbrukets Konferansesenter AS som har solgt Honne, her representert ved administrasjonssjef Torunn Riise og administrerende direktør John Arne Lindstad

Selger er Skogbrukets Konferansesenter AS, og både administrasjonssjef Torunn Riise og direktør John Arne Lindstad sier seg fornøyd med salget. – La oss si det på denne måten, sier de to, – ingen av partene er helt fornøyde, så da har vel prisen vært riktig. Begge to er likevel særdeles fornøyd med kjøperne, – vi har stor tro og tillit til at de vil utvikle Honne til de beste for både bygda og de ansatte. De har et godt konsept.

Vil renovere
Dette bekrefter også Skurdal, som blant annet har vært hotelldirektør på både Strand Hotell og Clarion Collection Hotel i Gjøvik sammen med makker Prestegard. – Vi har som sådan god erfaring med Innlandet. Og Honne har jo en fantastisk beliggenhet, midt mellom tre mjøsbyer og en fantastisk utsikt også. Dessuten er hotellet allerede godt innarbeidet i kurs- og konferansemarkedet, skryter Skurdal, – vi gleder oss til å utvikle dette sammen med de ansatte. Nåværende hotelldirektør Torbjørn Auflem vil fortsatt styre hotellet, – men vi i Edge World skal være en god sparringpartner, lover Skurdal og sier at det ganske umiddelbart vil bli lagt ned en del millioner kroner i oppgradering av rom, ventilasjon og ikke minst energieffektivisering. – Med de strømprisene som nå er, må vi finne bedre løsninger, husk at dette er en bygningsmasse på rundt 50 år, påpeker Skurdal. – Nå er jo en del rom allerede oppgradert og pusset opp, men mye står igjen. De nye eierne tar offisielt over hotellet 15. januar 2023. – Så må jeg si at dagens eiere har strukket seg langt for å kunne sikre at vi som nye eiere kan oppnå sunn drift samtidig som vi kan investere og utvikle eiendommen, avslutter Ådne Skurdal.

Fornøyd ordfører
– Odin Gruppen AS og PPA Eiendom AS har bygget opp en betydelig portefølje av eiendommer i Innlandet som forvaltes av Innlandet Utleiebolig AS. Vi gleder oss til å både forvalte og utvikle eiendommen i sammen med Edge World, sier brummunddølen Pål Henrik Kristiansen som er partner og daglig leder i Odin Gruppen AS. Også ordfører Torvild Sveen i Gjøvik kommune er fornøyd: – Det er svært bra at Honne nå får dedikerte hotelleiere bak seg. Etter to år med usikkerhet er det bra at driften fortsetter, at ansatte får beholde jobbene sine og at det vil bli utviklet nye produkter, sier han til biri.no, – jeg har tro på at de nye eierne har en bekjentskapskrets og et pågangsmot som også vil kunne gi flere opplevelser og også flere ansatte i fremtiden. Nå starter en spennende prosess for å utvikle tilbudet ved hotellet, og jeg håper at perlen som Honne er, vil skinne enda mer i fremtiden.

FORNØYD: Ordfører Torvild Sveen er fornøyd med at Honne endelig er solgt: – – Det er svært bra at Honne nå får dedikerte hotelleiere bak seg, sier han.

Kjøperne
Edge World (EW) er et rådgivnings- og eierselskap innenfor hotell og reiselivsbransjen med lang erfaring i drift av hoteller, restauranter, og velværeavdelinger. Selskapet driver i dag K7 Hotel Oslo i kvadraturen i Oslo, og har ambisjon å drive og eie flere hoteller i årene som kommer.

Odin Gruppen er en bolig- og næringsutvikler med hovedkontor i Oslo og avdelingskontor i Brumunddal. I tillegg til egne prosjekter, gjør selskapet også samhandlingsprosjekter med andre kjente utbyggere og selvstendige grunneiere. Odin Gruppen er et partnereid uavhengig konsern med solide og erfarne investorer. Odin Gruppen utvikler omtrent 15 prosjekter med en realisasjonsverdi på cirka to milliarder kroner.

Kilder: Edge World, Odin Gruppen og Ringsaker Blad.