LAGLEDERE: Disse ledet lagene sine, fra venstre Magnar Nordseth fra Snertingdal, Inger Lise Bjørnsletten fra Vind og Steinar Hagen fra Biri.

Bowlsfeber i Biri

BIRI: Flere runde kuler, litt tyngre på den ene siden for at den skal skru godt, et langt teppe, en hvit kule som man skal prøve å komme nærmest og et hinder man skal skru forbi. Og mange sterkt engasjerte, godt voksne folk. Bowlsfeberen har kommet til Biri.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Torsdag formiddag var det i tillegg den aller første turneringen, med seks lag fra Biri, tre fra Snertingdal og ett fra Vind. – Hvert lag spiller 8 kamper, forteller Steinar Hagen, – så spiller de fire første om de gjeveste plassene, resten om videre plasseringer. De to beste etter sluttrundene spiller så finale. På hvert lag er det fire stykker, blir vi fortalt. Med ti lag så var det da minst 40 bowlsere i hallen på torsdag. – Vi er 30 bowlsere her hver torsdag, fortalte en av damene i klubben, – og vi gleder oss alle til den dagen i uka. Og så er det akkurat passe med en dag i uka ble det bestemt hevdet.

KAFÉVERT: Gerd Hagen hadde full oversikt over kakefat og kaffeservering.

Midt i turneringen ble det servert kaffe og kaker, myndig ivaretatt av kaffeansvarlig Gerd Hagen. Klubbhuset ble etterhvert fylt opp av bowlsere som gjorde store øyne da de så det velfylte kakebordet, og praten gikk etterhvert løst mellom både biringer, snertingdøler og de fire fra Vind. Det er damene i Bowls-klubben som har bakt, Gerd Hagen mente å ikke ha noe med bakingen å gjøre, men ryktene forteller at det bare var tull. – Ingen baker så gode kaker som a´Gerd, ble det sagt.

– Dette er den første turneringen vi er med på, og den første her i Biri, ble det snakket om rundt ett av bordene. – Og her er alle velkomne til å være med, i alle aldre selvsagt. Men de måtte innrømme at så langt er det flest fra 60 år og oppover. – Den eldste er hele 94 år.

Alle synes at å være på turnering var kjempestas. – Her får vi hilst på nye folk, det er alltid kjempestas, ble det hevdet, – å se nye ansikter har vi bare godt av i mellom. 

Hvordan endte det hele? Som meldt på Det skjer i Biri og Omegn utpå dagen torsdag, vinnere av finalen ble et Birilag: Laila Breivik, Roy Øverby og Oddny Julin (skip). 

De slo et lag fra Snertingdal i finalen. Et Snertingdalslag vant så bronsefinalen mot et annet Biri-lag. Vi gratulerer både vinnere og alle deltagerne.

VINNERLAGET FRA BIRI: Fra venstre Laila Breivik, Roy Øverby og Oddny Julin (skip).

BIRIBORD: Kunsten å kose seg på turnering er viktig. Fra venstre og videre rundt bordet: Tore Jonny Hovdsveen, Steinar Hagen, Per Harald Ramsrud, Berit Ramsrud, Snorre Saur, Ola Krageberg, Arnfinn Joløkken og Vera Bente Hovdsveen.