Jul på Strandheim

VELKOMMEN TIL JULEMARKED: Maria Håheim Bakken ønsker velkommen til Julemarked på Strandheim søndag 20. november.

BIRISTRAND; Hun har gått svanger med tanken, som det heter, om å få til et marked på Strandheim på Biristrand. I flere år faktisk. Nå har hun endelig fått tid til å sette i gang et prosjekt med julemarked i bygdas samfunnshus.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

– Med små barn går årene fort, sier Maria Håheim Bakken på klingende Vesterålen-dialekt, – så oppdaget jeg at da jeg forespurte om å lage et julemarked, fikk jeg mange positive henvendelser. Det er mange som har lyst til å være med på prosjektet.

Så langt kan hun skilte med både tredreiing, salg av tegninger, forskjellig type bakst, strikking og hekling. – Og mere vil nok komme til, lover hun, – jeg vet om mange som sitter litt på gjerdet og venter. Hun sier videre at dette er et såkalt lavterskel-tilbud, – så ingen har grunn til å grue seg. Og så koster det bare hundre kroner for en stand, lover Håheim Bakken.

Hun mener også at det finnes veldig mange kreative ungdommer i bygda, som lager mye fint, – jeg håper at noen av disse også tar motet til seg og viser hva de kan. Hun håper at markedet skal bli et sosialt møtested på tvers av generasjonene.

Julemarkedet er en dag, søndag 20. november fra klokken 12.00 til 18.00. Arrangør er samfunnshuset Strandheim, hvor Håheim Bakken sitter i arrangementskomiteen. – Men jeg styrer det meste selv, smiler hun, – trenger bare litt hjelp til å løfte tunge bord. Det blir også mulighet til å få kjøpt kaffe og kaker, som seg hør og bør. – Alle inntekter går til A/L Strandheim, sier hun. – Huset trenger å bli brukt av bygdefolket, så man prøver jo å gjøre sitt for det.

Hesteridning lover hun også, – Maren Stumlien har sagt hun kommer med hest. Det er noe hun tror vil bli populært, særlig blant de minste.

Selv har hun en bestemor hun gjerne vil ha stand sammen med, – vi driver med litt av hvert, og har hatt stand på julemarked i Trondheim i mange år da vi bodde der, avslutter Maria Håheim Bakken, – å treffe folk, se at de er fornøyde med den jobben man har gjort, det er pur glede.

Har du lyst å ha stand på årets julemarked på Strandheim, ring Maria på tlf 951 41 558 eller meld deg på her: https://www.facebook.com/events/810867026821952