BADEGRUPPA: Disse skal sørge for at du er i gode hender i svømmehallen ved Biri Ungdomsskole: Bak fra venstre Steffen De Wit, Ragnhild Dunker, Magnar Linnerud og Finn Bratteng. Foran: Tine Flyødegård og Øystein Syvertsen

Folkebading i Biri:
Søker badevakter og billettører

BIRI: Idrettslaget har mange bein å stå på, nå er de også klare for det våte element. Biri IL har tatt på seg ansvaret for at folk skal få bade i bassenget i Biri Ungdomsskole.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Gjøvik kommune har tidligere hatt ansvaret for å holde badevakt og billettør i svømmehallen. – Men innsparinger har ført til at de heller gir et lite tilskudd til Biri IL for at vi skal ta hånd om dette, sier leder i Biri IL, Magnar Linnerud. – Så nå er vi så langt fire personer som har tatt livredningskurs, noe som kreves for å bli badevakt. Idrettslaget har også fått med seg noen som vil være billettører. – Men her har vi plass til mange fler, både billettører og badevakter.

Åpner tirsdag 18.oktober
Nytt livredningskurs vil bli holdt den 2. november på ungdomsskolen. – Ta kontakt med meg, sier Linnerud, – hvis du ønsker å bli med på det kurset. Det er et kurs alle vil ha nytte av, mener han, uansett om man vil være badevakt eller ikke.

Svømmehallen åpner for alle barn og voksne tirsdag førstkommende (18. oktober). – Vi åpner klokken 17.00, og holder åpent fram til kl. 20.00, sier Linnerud, – hver og en får en times tid i bassenget.

Rimelige priser
Badegruppa vil at dette skal være et lavterskeltilbud, så for barn vil det koste bare 20 kroner, og 50 kroner for voksne. – Vi legger til rette for at man kan kjøpe klippekort også, lover Linnerud, – så slipper man å ta med penger hver gang. Selvsagt kan man også vippse.
I trygge hender skal man også være, Bjørn Erik Krageberg har tidligere hatt jobb som badevakt, nå vil han være med fram til jul og hjelpe den nye gruppen i gang. Ragnhild Dunker, Tine Flyødegård, Steffen De Wit og Magnar Linnerud er badevakter. – Det vil alltid være to badevakter tilstede, sier Linnerud, en kvinne og en mann. 

To tette og ei badehette
Billettører er så langt Øystein Syvertsen, Finn Bratteng og Bjørn Erik Krageberg. – Vi håper at flere vil bli med på denne dugnaden etterhvert, håper Linnerud, – det er viktig for bygda at folkebadinga blir videreført, mener han.

– Husk at alle må ha badehette, påpeker Magnar Linnerud til slutt, – både menn og kvinner, gutter og jenter.