FORNØYDE TURNLEDERE: Fra venstre Maiken Stensrud Havik, Therese Kleiven Lunn og Marthe Stine Lunde. 

Hundre barn på turn

BIRI: Biri Gym & Turn har offisielt startet, og ble på et ekstraordinært årsmøte forrige måned tatt opp som egen gruppe i idrettslaget. – Vi skjønte at dette var et etterlengtet tilbud for barna her i Biri, sier trebarnsmor og tidligere turner Therese Kleiven Lunn.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Det hele begynte med et prøveprosjekt i april i år for å sjekke interessen. – Det viste seg fort at interessen var tilstede, sier Kleiven Lunn, – vi hadde rundt 100 påmeldte barn hver onsdag gjennom hele mai og litt av juni, og dette har fortsatt nå i høst. 

Lavterskeltilbud
I august startet det opp igjen med treninger hver onsdag kl. 17.30 og 18.30.  Interessen for å delta er stor; antall deltakende barn i alderen 4 – 12 år holder seg rett under 100 stykker. Turntreningen hver onsdag er et lavterskeltilbud for alle barn som har lyst til å gymme, turne og leke. – Vi ønsker å lage et godt inkluderende miljø med mangfold, moro og mestring som viktige parametere, sier Kleiven Lunn.

Buss fra Gjøvik
Initiativet til turngruppen kom fra Therese Kleiven Lunn, Maiken Stensrud Havik og Marthe Stine Lunde. – Tanken vår var å starte gruppa, og så organisere i kulissene. Slik ble det ikke helt, da det var veldig vanskelig å finne trenere, sier Kleiven Lunn videre. – Så foreløpig fungerer vi tre som trenere med god hjelp av Gunn Johansen og 14 år gamle Thea Olsen fra Gjøvik. Tenk, hun tar bussen til Biri hver onsdag, så får hun middag hos meg før hun tar kveldsbussen tilbake. Vi er også takknemlige for å ha fått hjelp av et fåtall foreldre. 

MYE MORO: Det loves mye moro, mestring og utfordringer for alle og enhver.

Trenere og gode hjelpere
– Det føles viktig og bra å bidra til at så mange barn kan komme på turn en gang i uka og ha det gøy, bruke kroppen, møte venner, få nye venner, terpe på nye ting og viktigst av alt – kjenne mestringsfølelse, hevder Kleiven Lunn, – et viktig samfunnsansvar vi gledelig tar. 

Men Biri Gym & Turn ønsker inderlig noen flere til å være med på laget slik at de for eksempel kan tilpasse og dele opp i grupper, og gjerne på spredt over flere dager i uka. – Dette er også et lavterskelprosjekt, vi trenger hjelp til mye utenom det rent turntekniske, sjauing, rydding og ikke minst å holde orden på barna, smiler Kleiven Lunn. Hun fortelle at blant annet så har hun og Maiken Stensrud Havik vært på flere kurs. – For mange av de minste barna er bare det å stå i kø en utfordring, så hvis vi hadde vært flere til å hjelpe til, støtte og veilede ville tilbudet blitt bedre. Muligheten for å gruppere og lage flere stasjoner og dermed også unngå lange køer blir større med flere trenere, avslutter Therese Kleiven Lunn.

Ikke nøl med å ta kontakt
Kanskje har du onsdagsettermiddagen ledig? Kanskje har du en datter eller sønn som kunne tenke seg å vokse med erfaringen å trene noen barn? For de minste ungene trengs ingen erfaring fra turn. Du må bare ha lyst til å bidra. Biri Gym & Turn lover at det vil gi deg mange fine øyeblikk, utvikling og en god følelse. 

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du har et barn eller kjenner et barn som vil være med. Du finner mer info på Facebook (Biri gym og turn). 

Kontaktinfo finner du her:

Therese 99761075
Maiken 99577974
Marthe Stine 98802990