KLAR FOR FESTIVAL: Jostein Komperud er klar for Herredshus-festivalen i Biri den 22.  oktober. Med seg har han Terje Maudal (innfelt), for tiden på ferie. 

Klart for Herredshus-festivalen

BIRI: For tredje gang arrangerer Jostein Komperud festival på Herredshuset i Biri. – Vi kan snart kalle det en tradisjon, hevder han. Den 22. oktober vil tre band stå på scenen.

TORE FEIRING
feiringtore@gmail.com

Medarrangør er Terje Maudal. – Vi spiller begge i bandet Uppercut, sier Komperud videre, – gitar og vokal begge to.  Og begge gleder seg til Herredshusfestivalen, som etter to års pandemi endelig kan dras i gang igjen. Hvor da Uppercut er et av de tre bandene som skal spille. – Så skal også Kønnbandet være med, et lokalt band fra Biri det, sier Komperud, – som består av Ole Kristian Brovold, Simen Strand, Thomas Austad og Bjørn Veisten.
Plakaten toppes av hamarsingen Frode Mikkelsen med et band bestående av blant annet Jørn Kjonerud og Morten Wentzel. – Her blir det litt pop, litt rock, litt køntri og blues, lover Komperud, noe for enhver smak.

Musikk og quiz
Han er rimelig sikker på at det blir fullt. 140 publikummere er det plass til, – billettsalget er godt i gang, og vi har solgt mange billetter allerede. Så her lønner det seg å være tidlig ute, påpeker Komperud, – vi tror det vil bli rift om de siste plassene.

Under festivalen serveres og selges både øl, vin, kaffe, baguetter og ikke minst brus. – Vi har skjenkeløyve for lukkede selskaper, så her kommer ingen inn uten å være behørig notert, smiler han. Og for riktig å varme opp publikum før musikken starter, blir det quiz for alle, med noen musikalske innslag. – Quizen er det jeg som tar meg av, sier Komperud, – det vil bli en livat kveld, lover han.

Hva får så to noenlunde fornuftige karer til å lage denne type festival?
– En klar inspirasjonskilde har vært Biri Musikkfest, innrømmer Komperud,- og også Bare Bra Biringer og showene som den gjengen har hatt her på Herredshuset, og ikke minst bluesfestene på Strandheim på Biristrand. Så det er jo allerede en tradisjon i bygda for dette her. Og selvsagt ønsket om at Herredshuset skal bli brukt mer, det er jo et staselig bygg med stor scene, sal og kjøkken, sier han. – Så lever vi med musikk nesten døgnet rundt, Terje og jeg. Nå har jeg nettopp kommet fra Hamar hvor jeg har gjort en plateinnspilling med Gry Draumås, avslutter Jostein Komperud, – snart blir den kanskje å høre på Spotify eller en radiostasjon nær deg.