TAKKET: Internasjonal President Brian Sheenan trakk frem noen av dem som har vært sentrale ved leirene, og som var tilstede under hans besøk denne uken. Fra venstre Harald Tusvik, Bjørn Egil Skar, Sheenan, Wenche Johannessen og Roar Moe.

Lions verdenspresident kom
med vikingskip til Strandenga

-What an amazing experience, sa Brian Sheenan da han ankom Strandenga sjøvegen,  i selveste Mjøsen Lange. 

TEKST OG FOTO:
Einar Lyngar

Verdenspresidenten hadde på sin verdensturne satt av tre dager i Norge, og en dag på Strandenga. Der ble han møtt av en stor gruppe ildsjeler som frivillig stiller opp for å gi medmennesker hjelp og gode minner. Også Gjøviks ordfører Torvild Sveen var invitert sammen med ledelsen av Lions i Norge. 

VIKINGSKIP: Internasjonal president i Lions ankom Strandenga i vikingskipet Mjøsen Lange, og var i strålende humør.

Brian Sheenan smilte og lyttet interessert, da Gunnar Ramdahl og Bjørn Egil Skar orienterte om de mange leirene som har vært arrangert på Strandenga i sommer, og hvordan stedet de siste årene har forandret karakter med nye fasiliteter og blitt det perfekte leirsted for gode minner. Verdenspresidenten fikk også høre at stedet huser en internasjonal Lions -leir hver sommer, som en av tre slike leire i Norge. I sommer deltok 25 ungdommer fra like mange land, og sitter tilbake med gode minner om både Biri og Norge. 

Ordføreren hilste Sheehan velkommen til den vakre Biri-bygda og beklaget at han ikke hadde mer tid. I så all skulle han tatt ham med til Åsroa og andre vakre steder i bygda, sa Sveen.

De frivillige som hadde gjort det mulig å arrangere de mange leire på Strandenga i sommer, ble trukket frem og gratulert for sin innsats. Sheehan understreket at slik innsats og resultater ikke kommer av seg selv, og at dette viser god dugnadsånd som understreker hans motto ”Together we can”. 

Bjørn Egil Skar som er president i Lions club Innlandet, og en av drivkreftene bak leirstedet, ble tildelt ”Certificate of Appreciation” , en utmerkelse som henger svært høyt internasjonalt.  Torvild Sveen ble tildelt en fargerik tegning, som var vinnerutkastet fra Peace Poster konkurransen, der barn over hele verden har deltatt. 

– Den skal du plassere på kontoret ditt, og tenke på  hvor viktige barn er sa Brian Sheehan, med et glimt i øyet. 

BLE RØRT: Ordfører i Gjøvik kommune, Torvild Sveen, rørte verdenspresidenten med velvalgte ord. 

ORIENTERING: Gunnar Ramdahl og Bjørn Egil Skar orienterer om Strandenga.